ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Κατηγορήθηκα επειδή είμαι, όχι επειδή έκανα. Όταν σας κατηγορούν να δείχνετε το πρόσωπο σας» ανέφερε στην ανάρτησή του ο ηθοποιός.

Αθώος κατά πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κρίθηκε ο ηθοποιός, ο οποίος κατηγορούνταν για βιασμό οδηγού ταξί.

Το δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία (4-3) έκρινε αθώο για το αδίκημα του βιασμού τον κατηγορούμενο ενώ αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του για κατοχή ναρκωτικών, σύμφωνα με το lawandorder.gr.

Οι ένορκοι ήταν εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ της αθωότητας του κατηγορούμενου ενώ οι τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί. 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την αθώωση, λόγω αμφιβολιών του κατηγορούμενου που παρέμεινε στη φυλακή για 15 μήνες.

Ο ηθοποιός προχώρησε στην πρώτη του ανάρτηση μετά την ανακοίνωση της απόφασης της έδρας στην οποία αναφέρει πως κατηγορήθηκε επειδή είναι και όχι επειδή έκανε ενώ πρόσθεσε: «Όταν σας κατηγορούν να δείχνετε το πρόσωπο σας».

Εισαγγελέας: Δεν εντοπίστηκε ίχνος DNA του κατηγορούμενου στον οδηγό

Στην πρότασή της, η εισαγγελέας σημείωσε πως έχουν διατυπωθεί και από τις δύο πλευρές αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για όσα συνέβησαν το επίμαχο βράδυ.

Η ίδια ανέφερε μεταξύ άλλων πως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος.

«Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση DNA της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος DNA του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί», τόνισε.

Συμπληρώνοντας, πρόσθεσε πως προτείνει να κηρυχθεί ο κατηγορούμενος αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού.

Tags:
δικαστήριο, οδηγός, ταξί, ηθοποιός, δίκη, βιασμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK