20:42 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Εγκλωβισμένοι στα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ βρίσκονται 12 ελληνικά φορτηγά. Τους απαγορεύεται η διέλευση λόγω των έκτακτων μέτρων της Άγκυρας για τον κορονοϊό.

Εγκλωβισμένοι στα σύνορα Τουρκίας  - Ιράκ βρίσκονται 12 ελληνικά φορτηγά, στα οποία απαγορεύεται η διέλευση λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Οι Έλληνες οδηγοί παρέδωσαν εμπορεύματα στο Ιράκ. Ωστόσο, κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, τους απαγορεύτηκε η διέλευση από τα τουρκο-ιρακινά σύνορα.

Αιτία αποτελούν τα έκτακτα μέτρα της τουρκικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό.

«Έχουν κλείσει τα σύνορα από το Σάββατο, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αντωνίου, ένας εκ τους εγκλωβισμένους οδηγούς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

«Είμαστε 12 φορτηγά και εγκλωβιστήκαμε στα σύνορα. Ένας συνάδελφος πέρασε και μετά τον γύρισαν πίσω λόγω κορονοϊού» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Και συμπλήρωσε: «Μας είπαν να φύγουμε αεροπορικώς και να αφήσουμε τα αυτοκίνητα εδώ, σε κάποιο πάρκινγκ. Έτσι, όμως, θα έχουμε πρόβλημα επιβίωσης. Για πόσο καιρό θα τα αφήσουμε εδώ;»

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αντωνίου ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών και των ελληνικών διπλωματικών διαύλων. «Περιμένουμε να βρεθεί μία λύση. Θέλουμε να ενεργήσει πιο γρήγορα το υπουργεί Εξωτερικών».

Πρότεινε δε, να εισέλθουν στα τουρκικά σύνορα με συνοδεία, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον και να αποτραπεί τυχόν επέκταση του θανατηφόρου ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τουρκία μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη κάποιου κρούσματος. Αντίθετα, στο Ιράκ υπάρχουν συνολικά 32 κρούσματα.

Και όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια 38χρονη Ελληνίδα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία. Το δεύτερο κρούσμα ήταν ο γιος της 38χρονης. Και οι δύο νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ.

Το τρίτο κρούσμα κορονοϊού ήταν στην Αθήνα. Πρόκειται για μια 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι, η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Η 40χρονη, υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς, έχει παιδιά που είναι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών.

Το τέταρτο κρούσμα είναι μια 36χρονη που επίσης είχε ταξιδέψει σε περιοχή της Ιταλίας. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο «Αττικόν».

Πέμπτο κρούσμα του SARS-CoV-2 είναι μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι φίλη της 38χρονης. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και η γυναίκα παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το έκτο κρούσμα είναι ένας άνδρας από την Αθήνα που ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το έβδομο κρούσμα αφορά - επίσης - άνδρα από την Αθήνα, ο οποίος φέρεται να κόλλησε τον κορονοϊό από την 40χρονη υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Το όγδοο κρούσμα, τέλος, είναι ένας άνδρας από τη Θεσσαλονίκη, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ιός, κορονοϊός, κοροναϊός, οδηγοί, Ελλάδα, Ιράκ, Τουρκία, φορτηγό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK