12:35 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (214)
0 02
Βρείτε μας

Η πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγία ασφαλείας για την όξυνση της μεταναστευτικής κρίσης στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας. Τι καλούνται να πράξουν οι Αμερικανοί υπήκοοι.

Οδηγία ασφαλείας για τους Αμερικανούς πολίτες στην Ελλάδα εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, εν μέσω της οξυμένης μεταναστευτικής κρίσης στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

«Μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώνεται σε πολλαπλές τοποθεσίες κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Οδοφράγματα και διαδηλώσεις – σε ορισμένες περιπτώσεις βίαιες – έχουν ξεσπάσει και συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα στο νησί της Λέσβου και τα χερσαία σύνορα του Έβρου. Η πρεσβεία έχει λάβει αναφορές για βία εναντίον Αμερικανών πολιτών που προσταπούν να ταξιδέψουν στη Λέσβο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην οδηγία της αμερικανικής πρεσβείας.

Και προστίθεται: «Η πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές για την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αλλαγές στην ταξιδιωτική πολιτική των ΗΠΑ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οδηγία της Ουάσιγκτον αφορά τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και τα χερσαία σύνορα του Έβρου.

Τι καλούνται να πράξουν οι Αμερικανοί πολίτες:

  • Να εξετάσουν την αποχώρηση από την περιοχή, εφόσον αισθάνονται ότι η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο
  • Να διαθέτουν σχέδιο εκκένωσης, το οποίο δεν θα βασίζεται στη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης
  • Να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών
  • Να αποφύγουν τα πλήθη και τις διαδηλώσεις
  • Να διατηρήσουν χαμηλό προφίλ
  • Να ενημερώνουν τους φίλους και την οικογένειά τους για την ασφάλειά τους
  • Να παρακολουθούν τα τοπικά media

Η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (214)
Tags:
Χίος, Λέσβος, Ανατολικό Αιγαίο, Αιγαίο, Έβρος, μετανάστευση, μετανάστης, μετανάστες, μεταναστευτικό, Αμερικανική Πρεσβεία, πρεσβεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK