ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των συνόρων της πατρίδας και στα θαλάσσια και στα χερσαία» διεμήνυσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Την δημιουργία νέου κλειστού κέντρου κράτησης για όσους μετανάστες μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα από το Σάββατο 1 Μαρτίου, ανακοίνωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, το νέο κλειστό κέντρο κράτησης στις Σέρρες, θα έχει προσωρινή λειτουργία και θα αφορά όσους μετανάστες εσήλθαν παράνομα στην χώρα από 1/3/2020.

Ακόμη, ο υπουργός τόνισε πως στόχος είναι η επαναπροώθηση των ανθρώπων αυτών πίσω στην Τουρκία σε συνεργασία πάντα με την ΕΕ, ενώ στη συνέχεια ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως ύστερα από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έγινε σαφές πως «από 1/3 το μήνυμα είναι ότι δεν δεχόμαστε ανθρώπους που εισέρχονται παράνομα στη χώρα».

Όσον αφορά τις επιστροφές των μεταναστών στην Τουρκία, ο κ. Μηταράκης είπε πως αυτές αυξήθηκαν, όμως το ποσοστό εξακολουθεί να παραμένει χαμηλό.

«Οι κλειστές δομές θα αντικαταστήσουν τις ανοιχτές, περιμένουμε προτάσιες αλλά δεν μπορεί να είμαστε ανοχύρωτη χώρα» υπογράμμισε επίσης, ενώ εξήγγειλε πως σύντομα θα ληφθούν και μέτρα για την αποσυμφόρηση των υπάρχοντων δομών.

Tags:
Τουρκία, Έβρος, μετανάστες, υπουργείο Μεταναστευτικης Πολιτικής, μεταναστευτικό, Νότης Μηταράκης, ΝΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK