ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (204)
0 10
Βρείτε μας

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει αγκυροβολήσει το επιβατηγό – οχηματαγωγό «SuperFast», στο οποίο έχουν καταλύσει εκατοντάδες άνδρες της ΕΛΑΣ.

Με εμβατήρια προσπαθούν να εμψυχώσουν τις δυνάμεις ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες έχουν μεταβεί στον Έβρο, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες φύλαξης των συνόρων.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ διαμένουν στο επιβατηγό – οχηματαγωγό «SuperFast», το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σε μία προσπάθεια στήριξης των αστυνομικών, από τα ηχεία του λιμανιού ακούγονται διαρκώς εμβατήρια, καθώς και ο ύμνος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «SuperFast» διαθέτει 198 καμπίνες και είναι χωρητικότητας 1.800 ατόμων.

Η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την Παρασκευή (28/2), όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών. Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα επιμένει στις πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών από ελληνικά πυρά, κάτι το οποίο κατηγορηματικά διαψεύδει η Αθήνα.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (204)
Tags:
Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικές αρχές, Αλεξανδρούπολη, σύνορα, Έβρος, πλοίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK