ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 11
Βρείτε μας

Και 10ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα. Πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο του 66χρονου άνδρα από την Ηλεία, ο οποίος είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Γεγονός αποτελεί το δέκατο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον θανατηφόρο ιό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόκειται για μία γυναίκα από την Αμαλιάδα της Ηλείας, στενό συγγενικό πρόσωπο του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, το οποίο είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Σ’ αντίθεση με τον 66χρονο, η κατάσταση της υγείας του δέκατου κρούσματος είναι «πολύ καλή» και η νοσηλεία της πραγματοποιείται σε νοσοκομείο αναφορά της Πάτρας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

«Ανακοινώνεται το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ».

Η κατάσταση της υγείας του 66χρονου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 66χρονος άνδρας, ο οποίος είναι το ένατο κρούσμα του νέου κορονοϊού, εισήλθε στο Νοσοκομείο την Καθαρή Δευτέρα, με προβλήματα στο αναπνευστικό.

Ο ίδιος είχε προσφάτως ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, στο πλαίσιο οργανωμένης εκδρομής, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 50 ατόμων. Ως αποτέλεσμα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)  πραγματοποιεί εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του.

Ο 66χρονος άνδρας θεωρείται και το πιο σοβαρό - μέχρι στιγμής - κρούσμα, καθώς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία. Πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση του αρμόδιου υπουργείου, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και μέχρι στιγμής, δεν χρήζει διασωλήνωσης.

Έκτακτα μέτρα από το υπουργείο Υγείας

Τα έκτακτα μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, αφορούν το 48ωρο κλείσιμο όλων των σχολείων, των αθλητικών κέντρων, των αρχαιολογικών χώρων, καθώς και των χώρων συνάθροισης των παραπάνω τριών νομών.

Παράλληλα, ο δήμος Πύργου ανακοίνωσε την απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων, με αποτέλεσμα την αναστολή των μαθημάτων την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Νοσοκομείο του Ρίου διέταξε τον κατ’ οίκον περιορισμό συνολικά 15 εργαζομένων και νοσηλευτών, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο, χωρίς να προηγηθεί η λήψη των αντίστοιχων μέτρων ασφαλείας.

Το προφίλ των 10 κρουσμάτων

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη (26/2), στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια 38χρονη Ελληνίδα, η οποία είχε προσφάτως ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία. Το δεύτερο κρούσμα ήταν ο γιος της 38χρονης. Και οι δύο νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ.

Το τρίτο κρούσμα κορονοϊού ήταν στην Αθήνα. Πρόκειται για μια 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι, η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Η 40χρονη, υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς, έχει παιδιά που είναι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών.

Το τέταρτο κρούσμα είναι μια 36χρονη που επίσης είχε ταξιδέψει σε περιοχή της Ιταλίας. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο «Αττικόν».

Πέμπτο κρούσμα του SARS-CoV-2 είναι μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι φίλη της 38χρονης. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και η γυναίκα παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το έκτο κρούσμα είναι ένας άνδρας από την Αθήνα που ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το έβδομο κρούσμα αφορά - επίσης - άνδρα από την Αθήνα, ο οποίος φέρεται να κόλλησε τον κορονοϊό από την 40χρονη υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ το όγδοο κρούσμα είναι ένας άνδρας από τη Θεσσαλονίκη, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος.

το ένατο κρούσμα είναι ένας 66χρονος άνδρας, ο οποίος είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας. Στενό συγγενικό πρόσωπο του 66χρονου είναι και το 10 κρούσμα.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Πάτρα, νοσοκομεία, νοσοκομείο, Ηλεία, ιός, κρούσματα, κρούσμα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK