ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (204)
0 0 0
Βρείτε μας

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε ενημέρωση για τα όσα έχουν συνέβησαν από το πρωί του Σαββάτου ως το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το 24ωρο από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή του Έβρου, έχουν γίνει 1.401 αποτυχημένες απόπειρες εισόδου στη χώρα, μαζί με 12 συλλήψεις.

Αναλυτικότερα, τις 24 ώρες στην περιοχή του Έβρου:

  • Έγιναν 12 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι πέντε υπήκοοι Πακιστάν, ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ένα άτομο από τη Σενεγάλη, ένα άτομο από την Γκάμπια, ένας υπήκοος Μαλί, ένα πρόσωπο από τη Νιγηρία, ένα προερχόμενο από το Ιράκ κι ένα άτομο από την Τουρκία
  • Οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 1.401 περιπτώσεις

Ακόμη, όπως επισημαίνουν οι πηγές της κυβέρνησης, το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19:30, έγινε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Στις ρίψεις συμμετείχαν φανερά τουρκικά σώματα ασφαλείας και έγινε προσπάθεια τα χημικά -με τη βοήθεια του ανέμου- να φτάσουν στις ελληνικές συνοριακές θέσεις, όπως επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Έβρος: Βίντεο δείχνει τουρκικό τεθωρακισμένο να προσπαθεί να ρίξει τον φράχτη στα σύνορα

Ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης αποτυπώνεται σε βίντεο να επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Το περιστατικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ.

Πρόκειται όχημα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019.

Μάλιστα, η χρηματοδότηση τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%.

Τα οχήματα αυτά διαθέτουν ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

 

 

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (204)
Tags:
ελληνοτουρκικά, Ελλάδα, Τουρκία, επεισόδια, σύνορα, μεταναστευτικό, μετανάστες, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK