ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (204)
0 0 0
Βρείτε μας

Βίντεο από τις Καστανιές, στα ελληντουρκικά σύνορα, όπου εδώ και εννέα ημέρες έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Εικόνα από τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο μετέδωσε το Sputnik.

Σχετική ηρεμία επικρατεί την Κυριακή από σήμερα το πρωί, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής.

Η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε σημαντικά το Σάββατο, όταν έπεσε «βροχή» δακρυγόνων το πρωί.

Το βράδυ ένα βίντεο αποτύπωνε την προσπάθεια ενός τουρκικού τεθωρακισμένου να τραβήξει κομμάτι από τον φράκτη στον Έβρο.

Νωρίτρερα σήμερα, σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, αναφερόμενος στην κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και στις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

«Ο Μητσοτάκης με το να κλείσει τα σύνορα, εξέφρασε όλους τους Έλληνες, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να περάσει τα σύνορα κανείς», διεμήνυσε αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια, τόνισε πως η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ, είναι μια χώρα δικαίου, ενώ «κάποιοι άλλοι πρέπει να αλλάξουν πράγματα. Εμείς δεν φυλακίζουμε δημοσιογράφους, ούτε δεν εργαλειοποιούμε ανθρώπους», είπε με έμφαση αναφερόμενος στην Τουρκία, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τόνισε πως πρόκεται για οργανωμένη επιχείρηση από πλευράς του τουρκικού κράτους, με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι άνθρωποι που καταφθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν είναι κάποιοι κατατρεγμένοι, ενώ σκοποός του Ερντογάν είναι να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα όμως «αυτό το σχέδιο απέτυχε γιατί ο πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένος να προστατέψει την Ελλάδα».

 

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (204)
Tags:
Προσφυγικό, πρόσφυγες, Τουρκία, Ελλάδα, Έβρος, ελληνοτουρκικά, σύνορα, μεταναστευτικό, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK