ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (212)
0 00
Βρείτε μας

Οι Σύροι που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα πιστεύουν ότι οι ελπίδες τους να πάνε στην ΕΕ υπονομεύονται από τους χιλιάδες άλλους μετανάστες.

Μετανάστες που δεν προέρχονται από τη Συρία, αλλά από άλλες χώρες, παριστάνουν τους πρόσφυγες από την Ιντλίμπ στα σύνορα στον Έβρο, ώστε να περάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες που αποφάσισαν να αφήσουν τις χώρες τους για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

«Με εκνευρίζει όταν συναντάω ανθρώπους από το Μαρόκο το Πακιστάν και το Αφγανιστάν», λέει η 20χρονη Γέχια Ρέις από το Χαλέπι της Συρίας και προσθέτει πως: «αν στα σύνορα βρίσκονταν μόνο δύο με τρεις χιλιάδες Σύριοι, τότε ίσως να είχαμε ελπίδες να ανοίξουν τα ελληνικά σύνορα. Ξέρουν ότι είμαστε πραγματικοί πρόσφυγες».

Ο 16χρονος Μόργκι από την Ιντλίμπ, σημειώνει ότι «δεν υπάρχει πόλεμος στο Μαρόκο, την Αλγερία και το Πακιστάν. Εμείς φεύγουμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή» και αναρωτιέται: «αυτοί γιατί βρίσκονται εδώ;».

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως: «ακόμη και στο Αφγανιστάν η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι στη Συρία».

Ο Μπαντέρ από την Ραμπάτ του Μαρόκου, αποκαλύπτει ότι παριστάνει τον Σύριο για να έχει ελπίδες να πάρει έγγραφα και να περάσει στην Ευρώπη: «μόνο έτσι έχω ελπίδες», ισχυρίζεται.

Μόσχα: Τα 2/3 των προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά σύνορα είναι Αφγανοί, Ιρακινοί και Αφρικανοί

Την μεταφορά περίπου 130.000 προσφύγων, οι οποίοι φιλοξενούνταν στο παρελθόν σε προσωρινούς καταυλισμούς στην Τουρκία, προς τα ελληνικά σύνορα, επεσήμανε την Τρίτη, ο διοικητής του ρωσικού κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ.

Ακόμη, ο Ρώσος αξιωματούχος υπογράμμισε πως τα δύο τρίτα των προσφύγων που συγκεντρώνονται στα σύνορα του Έβρου δεν είναι πολίτες της Συρίας, αλλά Αφγανοί, Ιρακινοί, και Αφρικανοί.

«Αυτούς τους ανθρώπους προωθεί η Τουρκία προς τα ελληνικά σύνορα», ανέφερε ο διοικητής του ρωσικού κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία.

Ο Ζουραβλέφ επεσήμανε επίσης ότι περίπου 385.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη βόρεια Συρία λόγω της τουρκικής εισβολής σε κουρδικές περιοχές.

«Ως αποτέλεσμα της τουρκικής επιχείρισης στο Αφρίν, περίπου 250.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές, κυρίως Κούρδοι, και κατά τη διάρκεια της "πηγή της Ειρήνης", μέχρι 135.000 έφυγαν από τα έδαφη που διέμεναν κανονικά».

Επίσης, ο Ρώσος αξιωματούχος, πρόσθεσε ότι από την αρχή του έτους δεν έχουν αποχωρήσει από τη Συρία πάνω από 35.000 άτομα, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι κατακλύζονται από πρόσφυγες.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (212)
Tags:
τουρκική προκλητικότητα, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Ελλάδα, Έβρος, σύνορα, μεταναστευτικό, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK