ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα μέτρα πρόληψης στο οποία προχωρά, λόγω του νέου κορονοϊού που έφτασε και στη χώρα μας, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Δήμος Αθηναίων.

Κλειστές θα παραμείνουν οι Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων από αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου και για τέσσερις εβδομάδες μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.   

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων όλες οι υπηρεσίες του με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχουν προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση, με οργανωμένο σχέδιο, κάθε ανάγκης που προκύπτει.   

Επίσης, γνωστοποιείται πως θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του Δήμου Αθηναίων άμεσα όταν και όπου αυτό προβλέπεται.

«Με τον πλέον αυστηρό τρόπο τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, γυμναστήρια, στα τέσσερα κολυμβητήρια του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Σεράφειο, Κολοκυνθούς, Γκράβα, Γουδή) αλλά και όπου αλλού χρειάζεται» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Ειδικά για τα κολυμβητήρια, ο Δήμος επισημαίνει πως διασφαλίζεται απολύτως η ποιότητα του νερού, το σύστημα ανακυκλοφορίας του, η αναγκαία απολύμανση αλλά και η σχολαστική καθαριότητα των χώρων.

«Πέραν αυτών που ισχύουν ανεξάρτητα από το πρόβλημα του κοροναϊού, γίνονται πλέον πιο τακτικοί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του νερού και συγκεκριμένα δυο φορές την εβδομάδα. Επίσης διπλασιάζονται οι ώρες εργασίας των συνεργείων καθαρισμού ώστε να γίνεται ακόμα πιο εντατικά τόσο ο καθαρισμός όσο και η απολύμανση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, λαμβάνονται όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στις υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα όπου εξυπηρετείται το κοινό.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Αθήνα, κρούσματα, πόλη, δήμος Αθηναίων, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK