18:44 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Γερμανία και Κροατία θα είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ που υποδεχτούν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα.

Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων Γερμανία και Κροατία, θα υποδεχτούν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από κέντρα υποδοχής της Ελλάδας.

Οι ηγέτες του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού κατά τη διάρκεια χτεσινοβραδινής συνάντησης φέρεται να συμφώνησαν να υποδεχτούν ασυνόδευτα παιδιά από ελληνικά νησιά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters.

Η κυβέρνηση της Μέρκελ συμφώνησε να βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση στο μεταναστευτικό, υποδεχόμενη ανήλικους πρόσφυγες, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Γερμανίας ήρθε λίγο πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, σήμερα, όπου και θα έχει συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σε ανάλογη απόφαση προχώρησε και η Κροατία. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υποδεχθεί ασυνόδευτους ανήλικους από κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα.

«Η Κροατία έχει ορισμένη δυναμικότητα κι έχει υποδεχθεί στο παρελθόν παιδιά από καταστάσεις κρίσης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ντάβορ Μποζίνοβιτς.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πόσους ανήλικους πρόσφυγες θα υποδεχθεί η Κροατία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) που επικαλείται το ΑΠΕ, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 116.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Σε αυτούς συγκαταλέγονται κατά εκτιμήσεις 5.500 ασυνόδευτοι ανήλικοι, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).

Tags:
Προσφυγικό, μετανάστες, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK