ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«'Αρχισα να τραβώ το χέρι μου δυνατά για να το αφήσει και επειδή εκείνος επέμεινε, αναγκάστηκα να του δώσω μία γροθιά και έπεσε ανάσκελα στο γρασίδι», αναφέρει στο υπόμνημά του ο 23χρονος κατηγορούμενος.

Ο 23χρονος που κατηγορείται για τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου επιχειρηματία στο Καβούρι, έπειτα από έντονο διαπληκτισμό που φέρονται να είχαν, οδηγήθηκε στην φυλακή μετά την απολογία του.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως είναι αβάσιμη η κακουργηματική κατηγορία που του αποδίδεται καθώς χτύπησε μόνο μία φορά το θύμα με γροθιά και δηλώνει πως ο θάνατος του 47χρονου πιθανότατα δεν οφείλεται στο δικό του χτύπημα.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος παρέδωσε υπόμνημα μαζί με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια στην ανακρίτρια, τονίζοντας πως το θύμα λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε είχε οδηγηθεί στην υπερκατανάλωση αλκοόλ. 

«Συχνά τον βλέπαμε να περιφέρεται στο συγκρότημα των κατοικιών και να συμπεριφέρεται αλλόκοτα προς τους κατοίκους», επισημαίνεται στο σχετικό υπόμνημα.

Μιλώντας για τον διαπληκτισμό της Κυριακής 1ης Μαρτίου, ο κατηγορούμενος περιγράφει λεπτομερώς όσα έγιναν όταν συνάντησε τον επιχειρηματία ενώ είχε βγάλει βόλτα τα δύο σκυλιά:

«Το θύμα ήρθε προς το μέρος μου οπότε αντιλήφθηκα ότι ήταν πάλι πιωμένος και μου είπε στα αγγλικά "hey motherfucker". Εγώ του απάντησα να σοβαρευτεί και να μη μιλάει έτσι διότι κυκλοφορούν μικρά παιδιά στο χώρο. Αλλά εκείνος μου απάντησε ότι θα κάνει ό,τι θέλει. Εγώ τότε τον ακούμπησα φιλικά στον ώμο με το δεξί χέρι και επανέλαβα ότι πρέπει να σοβαρευτεί. Εκείνος αντέδρασε εντελώς ξαφνικά και απρόβλεπτα με έναν πολύ παράδοξο τρόπο μου έπιασε το χέρι και άρχισε να το δαγκώνει. Αιφνιδιάστηκα και φοβήθηκα από την αντίδρασή του αλλά και τον πόνο στο χέρι μου και του είπα να το αφήσει αλλά εκείνος δεν το άφηνε. 'Αρχισα λοιπόν να τραβώ το χέρι μου δυνατά για να το αφήσει και επειδή εκείνος επέμεινε, αναγκάστηκα να του δώσω μία γροθιά και τότε μόνον αυτός άφησε το χέρι μου και έπεσε ανάσκελα στο γρασίδι».

Επίσης, όπως υποστηρίζει ο 23χρονος, σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, επιβεβαιώνεται ότι το θύμα έφερε ένα μόνο χτύπημα, ενώ όπως τονίζει ο κατηγορούμενος, το θύμα είναι πιθανόν να κατέληξε εξαιτίας άλλου χτυπήματος καθώς πολύ αργότερα το θύμα, είχε αρνηθεί να διακομισθεί με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, και βρέθηκε να κοιμάται στο πάτωμα του σπιτιού του.

«Είναι μια σκληρή κρίση για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο. Πρόκειται για μια σωματική βλάβη από αμέλεια δικαιολογημένη από τη συμπεριφορά του θύματος», ανέφερε ο κ. Κούγιας σε δήλωση του μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για προφυλάκιση του νεαρού ενώ προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες θα κατατεθεί προσφυγή κατά της απόφασης.

Tags:
δίκη, Καβούρι, επιχειρηματίας, θάνατος, νεκρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK