12:18 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το ένα κρούσμα αφορά άτομο που είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο. Στο μεταξύ, κρίσιμη είναι η κατάσταση του 66χρονου που νοσηλεύεται στην Πάτρα.

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ σε ό,τι αφορά τον 66χρονο που νοσηλεύεται στην Πάτρα, η κατάστασή του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και χαρακτηρίζεται κρίσιμη

Σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, από τα πέντε νέα κρούσματα οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Πλέον το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχονται σε 89.

«Να παραμείνουν σπίτι τους οι ηλικιωμένοι»

Στο μεταξύ, έκκληση στους ηλικιωμένους που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης να παραμένουν στο σπίτι τους απεύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο δίμηνο σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού. 

Χαρακτήρισε καθήκον την προστασία των ευπαθών ομάδων και δεν χωράει καμία ανευθυνότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νόσος είναι ήπια, ωστόσο τόνισε ότι έχει μεταδοτικότητα και βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες, όπως ανθρώπους με χρόνια νοσήματα και τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Νέα μέτρα

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας, έθεσε σε ισχύ και νέα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

  • Υπάρχει ισχυρή σύσταση για αποφυγή ταξιδιών στο εσωτερικό και το εξωτερικό για τις ευπαθείς ομάδες
  • Αναστολή των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων άνω των 1.000 ατόμων
  • Αναστολή της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου Αθηνών
  • Λήψη μέτρων προσωπικής υγιεινής, ιδίως για όσους συμμετέχουν σε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων.

Ανέβασε το επίπεδο συναγερμού ο ΠΟΫ

Πλέον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διά του επικεφαλής Τέτνρος Αντχανόμ χαρακτηρίζει «πολύ πραγματική» την απειλή πανδημίας του νέου κορονοϊού SARS-Cov-2.

«Τώρα που ο κορονοϊός έχει αποτύπωμα σε πολλές χώρες, η απειλή μιας πανδημίας έχει γίνει πολύ πραγματική» σημείωσε, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, θα μπορούσε να είναι η πρώτη ελεγχόμενη πανδημία στην ιστορία, καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται από κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και ιδιώτες θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία που έχει πάρει η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Το συμπέρασμα είναι: δεν είμαστε στο έλεος αυτού του ιού», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Tags:
Υπουργείο Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κρούσματα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK