06:33 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε αντισηπτικά σκευάσματα λόγω του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να προκύπτουν αυξημένες ανάγκες για τις δομές δημόσιας υγείας.

Τη χρήση οινοπνεύματος το οποίο έχει κατασχεθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να διατεθεί για παρασκευή αντισηπτικών ειδών και σκευασμάτων στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό, προβλέπει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα.

Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Υγείας ή σε Νομικά Πρόσωπα τα οποία ενεργούν για λογαριασμό του να παραλάβουν δωρεάν κατασχεμένη ή δημευμένη αιθυλική αλκοόλη από την ΑΑΔΕ.

Ακολούθως, οι κατασχεμένες ποσότητες θα διατίθενται για την παρασκευή αντισηπτικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Βασυρόπουλος: Στόχος η ενίσχυση των προληπτικών μέτρων

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος επεσήμανε ότι στόχος είναι να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, με την τροπολογία να εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο στοχεύοντας στην ενίσχυση των προληπτικών μέτρων.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η ζήτηση σε αντισηπτικά είναι αυξημένη και προκύπτουν αυξημένες ανάγκες για τις δομές δημόσιας υγείας.

Επεσήμανε, δε, πως το υπουργείο θα μπορεί να αναθέτει σε εξειδικευμένες εταιρείες την παρασκευή των αντισηπτικών.

Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, οι εργασίες παρασκευής αντισηπτικών ειδών από βιοτεχνίες ή βιομηχανίες για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, απαλλάσσονται από τον αναλογούντα ΦΠΑ, ενώ παράλληλα παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών της επιχείρησης για να αποφευχθεί η επιβάρυνση του δημοσίου από την καταβολή του φόρου.

89 κρούσματα στην Ελλάδα

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονταν σε 89. Σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, από τα πέντε νέα κρούσματα οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Σε ό,τι αφορά τον 66χρονο που νοσηλεύεται στην Πάτρα, η κατάστασή του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και χαρακτηρίζεται κρίσιμη. 

Ένα εκ των 89 κρουσμάτων είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
τροπολογία, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κοροναϊός, κορονοϊός, αντισηπτικό χεριών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK