04:42 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Αλλαγές στον τρόπο που θα δίνονται οι βαθμοί μαθητών στα Δημοτικά είχε ανακοινώσει λόγο κορονοϊού το υπουργείο Παιδείας.

Αλλαγές στον τρόπο που θα δίνονται οι βαθμοί στα σχολεία προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας λόγω του κορονοϊού.

Οι αλλαγές αφορούν στη διαδικασία επίδοσης των βαθμών και στην ενημέρωση των γονέων για την πρόοδο των παιδιών τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Το υπουργείο Παιδείας επικαλείται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους λόγω του κορονοϊού.

Η απόφαση προβλέπει τα εξής:

Οι γονείς μαθητών νηπιαγωγείου, καθώς και Α’ και Β’ τάξης του Δημοτικού δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών.

Μαθητές στη Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού θα παραλαμβάνουν σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο τον έλεγχο προόδου του β’ τριμήνου, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο.

Η παραπάνω απόφαση είχε ληφθεί πριν ανακοινωθεί το κλείσιμο όλων των σχολείων στην Ελλάδα για 14 ημέρες λόγω κορονοϊού.

Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια λόγω κορονοϊού

Την ανακοίνωση για το προληπτικό κλείσιμο όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας, για τις επόμενες 14 ημέρες», όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας.

Διευκρίνισε ότι κλειστά θα μείνουν τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και αναλυτικά: Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα Πανεπιστήμια.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
βαθμοί, Υπουργείο Παιδείας, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK