ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Έκτακτα μέτρα με ειδική άδεια εξετάζονται για τους εργαζόμενους γονείς καθώς κλειστά θα μείνουν τα σχολεία για 14 ημέρες λόγω του κορονοϊού.

Έκτακτα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν για τους εργαζόμενους γονείς μετά την απόφαση για κλείσιμο όλων των σχολείων στην Ελλάδα για 14 ημέρες λόγω του κορονοϊού.

Το θέμα με τις άδειες των γονιών εξετάζεται σε διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με την συμμετοχή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Επί τάπητος βρίσκεται το σενάριο για ειδική άδεια 15 ημερών σε κάθε γονέα, δηλαδή έως 15 ημέρες άδεια για τη μητέρα και έως 15 ημερών άδεια για τον πατέρα, σύμφωνα με το ethnos.gr που επικαλείται πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας.

Το επικρατέστερο σενάριο αφορά σε «τριμερή χρηματοδότηση» της άδειας με συμμετοχή του εργαζομένου, του εργοδότη και του κράτους.

Όσον αφορά τον εργαζόμενο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συμμετοχή του έγκειται στην αφαίρεση μέρους από την κανονική άδεια αναψυχής που δικαιούται.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, η συγκεκριμένη ειδική άδεια να έχει «ηλικιακό κόφτη», να αφορά δηλαδή γονείς παιδιών μέχρι Γ’ Γυμνασίου.

Η χορήγηση ειδικής άδειας στους γονείς μπορεί να γίνει με τρία κυρίαρχα μοντέλα, δήλωσε δικηγόρος - εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος, μιλώντας στο ίδιο Μέσο.

Τα τρία μοντέλα είναι:

  1. «Ένας από τους δυο γονείς υποβάλλει δήλωση στον εργοδότη ότι θα έχει αυτός την φροντίδα των παιδιών και λαμβάνει άδεια με πλήρεις αποδοχές για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το ειδικό "λουκέτο" στα σχολεία. Το μοντέλο αυτό εφαρμόστηκε στην Ιταλία.
  2. Μεικτό σύστημα, κάποιες ημέρες ειδικής άδειας και κάποιες ημέρες άδειας αναψυχής με αποδοχές
  3. Χορήγηση ημερών αδείας με επανάληψη παροχής της εργασίας υπό την μορφή πρόσθετων ωρών εργασίας με την λήξη της περιόδου κινδύνου»
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
εργαζόμενοι, εργαζόμενος, κοροναϊός, κορονοϊός, άδεια, κλειστά σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK