ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα 2021 (17)
0 01
Βρείτε μας

Η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκάλακη, κάλεσε την Τρίτη (10/03) την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, να επισκεφθεί τον Έβρο και να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς τις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προς τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να επισκεφθεί την περιοχή του Έβρου ώστε να διαπιστώσει την προσπάθεια που καταβάλλεται από τις τοπικές αρχές. Η εν λόγω αναφορά έγινε την Τρίτη (10/03) κατά την υπογραφή Κειμένου Συναντίληψης και Συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου είπε:

«Με μικρές επαναστάσεις της καθημερινότητας μπορούμε να ξαναγράψουμε μια λαμπρή ιστορία και να ανοίξουμε ένα παράθυρο για ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας. Τα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας σημαίνουν 200 χρόνια Αυτοδιοίκησης και όσα μάθαμε μπορούν να μας δείξουν τον δρόμο του μέλλοντος για τη νέα Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Είναι σημαντική η συνεργασία με την επιτροπή "Ελλάδα 2021". Η Ελλάδα μας περιμένει. Έχουμε σπουδαία πράγματα να κάνουμε μαζί».

Από την πλευρά της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη απάντησε:

«Υπάρχει συναντίληψη για το νόημα του "Ελλάδα 2021", δεν ξεκινάμε από πάνω προς τα κάτω, ξεκινάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί όλα ξεκινάνε από εκεί. Εκεί αλλάζουν οι νοοτροπίες, εκεί γίνονται οι έξυπνες πόλεις και εκεί αντιμετωπίζονται σημαντικά προβλήματα, όπως η διαχείριση των φυσικών πόρων, η υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, η χρήση των νέων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών».

Στη συνέχεια, η ίδια κάλεσε τη Μέρκελ να επισκεφθεί την Ορεστιάδα, τις Καστανιές, το Διδυμότειχο, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις προσπάθειες που καταβάλλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που φέρνει η προσφυγική κρίση και πρόσθεσε:

«Πληρώνουμε το χρέος μας προς την Ευρώπη και, αντίστοιχα, πρέπει η Ευρώπη να ρίξει την προσοχή της στην Ελλάδα».

Επίσης, η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» χαρακτήρισε ως «ευκαιρία» την επόμενη χρονιά ούτως ώστε να «να πάρουμε αποφάσεις για το 2025, το 2030, το 2050» και τόνισε πως απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς.

Τόσο ο Παπαστεργίου όσο η Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, τέλος, συμφώνησαν στο ότι «το μεταξύ μας σύμφωνο είναι η φροντίδα μας για τη χώρα μας, τους ανθρώπους μας, για το αύριο».

Θέμα:
Ελλάδα 2021 (17)
Tags:
Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, Ελλάδα 2021, Έβρος, Γιάννα Αγγελοπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK