ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 μπορεί να μετακινηθούν, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν τον Ιούλιο.

Το ενδεχόμενο οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 να διεξαχθούν ακόμη και μέσα στον Ιούλιο άφησε ανοιχτό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λόγω της απόφασης για κλείσιμο των σχολείων για αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν ακόμα και οι πανελλαδικές εξετάσεις», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Στο ερώτημα εάν οι Πανελλήνιες θα μπορούσαν να διεξαχθούν τον Ιούλιο, η υπουργός απάντησε ότι «μπορεί και να χρειαστεί».

Η υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά.

«Δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Έχουν γίνει όλα τα σενάρια για να εξασφαλιστεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά», υπογράμμισε.

Μιλώντας για την απόφαση για «λουκέτο» 14 ημερών σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια, τόνισε:

«Είχαμε πει ότι θα λειτουργούμε πάντα με τις γνώμες των ειδικών. Λάβαμε μία απόφαση για καθαρά προληπτικούς λόγους. Είναι μία απόφαση που ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των οικογενειών μας. Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλα είναι θέμα δεδομένων θέμα στιγμής. Περιμέναμε να δούμε πότε αυτό το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό συνολικά».

Ερωτηθείσα εάν το μέτρο μπορεί να παραταθεί, η κ. Κεραμέως διαμήνυσε ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

«Στο υπουργείο Παιδείας έχουμε ετοιμαστεί για αναστολή 2 εβδομάδων και περισσότερο», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι όλα τα σενάρια έχουν εξεταστεί ώστε να μη χαθεί το διδακτικό έτος, όπως η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς. Ενδεικτικά ανέφερε ότι σε πρώτη φάση, για αναστολή λειτουργίας 2-3 εβδομάδων, η διδακτική ώρα θα γίνει 45 λεπτά, θα αναμορφωθεί το ωράριο και θα περικοπούν οι περίπατοι.

Tags:
Νίκη Κεραμέως, κλειστά σχολεία, κοροναϊός, κορονοϊός, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020, Πανελλήνιες 2020
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK