ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Κλειστά θα είναι τα σχολεία από την Τετάρτη, 11 Μαρτίου λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με την ΚΥΑ τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, πανεπιστημίων και φροντιστηρίων λόγω κορονοϊού.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα, Τετάρτη, 11 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη, 24 Μαρτίου. Με δεδομένο ότι ακολουθεί η εθνική αργία της 25ης Μαρτίου, τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά το νωρίτερο την Πέμπτη, 26 Μαρτίου, σύμφωνα πάντα με την ΚΥΑ.

Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο το «λουκέτο» στα σχολεία να παραταθεί εφόσον κριθεί αναγκαίο.

«Στο υπουργείο Παιδείας έχουμε ετοιμαστεί για αναστολή δύο εβδομάδων και περισσότερο», δήλωσε.

Η κ. Κεραμέως έχει διαμηνύσει ότι η σχολική χρονιά δεν πρόκειται να χαθεί, ενώ έχει αναφερθεί και στις λύσεις που εξετάζονται για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Παράλληλα, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης Μάρτιου.

Τι αναφέρει η απόφαση για τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορονοϊού υπεγράφη την Τρίτη και δημοσιεύτηκε σήμερα.

Το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται από το υπ. Παιδειας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια.

«Οι δομές αναστέλλουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (αλλά όχι και την εξ'αποστάσεως), καθώς και συναθροίσεις, όπως σε εστιατόρια, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια κλπ. Οι διοικητικές υπηρεσίες και οι εστίες στέγασης θα λειτουργούν κανονικά, ενώ η έρευνα στα Πανεπιστήμια θα διενεργείται απρόσκοπτα», ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας.

Η ΚΥΑ για τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού

Η επίμαχη ΚΥΑ αναφέρει τα εξής:

«Αποφασίζουμε την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 10.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19:

  1. Όλων των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, πλην των διοικητικών λειτουργιών και υπηρεσιών αυτών.
  2. Όλων των σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και λοιπών πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας, ως εξής: α) των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις ανωτέρω δομές και γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων».

Η απόφαση καταλήγει με τις εξαιρέσεις από το συγκεκριμένο μέτρο που είναι οι εξής;

  • οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες, καθώς και, κατά περίπτωση,
  • οι ερευνητικές δραστηριότητες,
  • η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και
  • η λειτουργία των εστιών στέγασης
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Υπουργείο Παιδείας, πανεπιστήμια, κλειστά σχολεία, σχολεία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK