ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε δήλωση με αφορμή τον κορονοϊό προχώρησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τονίζοντας ότι η Εκκλησία εφαρμόζει τις αποφάσεις. «Δεν έχουμε μετρητή πίστης», προσθέτει.

Η Εκκλησία εφάρμοσε και εφαρμόζει τις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, τονίζει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε μήνυμά του με αφορμή τον θανατηφόρο ιό. 

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ, υπογραμμίζει ότι η Εκκλησία δεν διαθέτει ούτε «μετρητή πίστης» ούτε κρατάει «παρουσιολόγιο στους ναούς».

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού και του ελληνικού λαού, στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός και συμπαραστάτης στην εθνική προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενημερώνοντας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας, τους πολίτες. Επίσης, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, αποφάσεις τις οποίες εφάρμοσε και εφαρμόζει», αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος προσθέτει ότι οι Χριστιανοί ζουν και ενεργούν σε πνεύμα ελευθερίας, αλλά ταυτόχρονα και με αίσθημα εθνικής και ατομικής ευθύνης.

«Η Εκκλησία μας όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αγαπά και για όλους προσεύχεται. Ούτε μετρητή πίστης διαθέτει ούτε οι κληρικοί μας τηρούν "παρουσιολόγιο" στους Ιερούς Ναούς. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν και ενεργούν σε πνεύμα ελευθερίας του προσώπου, διαθέτοντας, ταυτόχρονα, ανεπτυγμένο το αίσθημα τόσο της εθνικής όσο και της ατομικής ευθύνης. Και για την Εκκλησία μας, είναι προφανές ότι όσοι ανθρωπίνως ανησυχούν και φοβούνται και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είναι το ίδιο πιστοί Χριστιανοί με όλους τους υπόλοιπους».

Αναφορικά με τη σχέση μεταξύ Εκκλησίας και Επιστήμης, ο Ιερώνυμος τονίζει:

«Η Εκκλησία μας ουδέποτε στάθηκε απέναντι στην Επιστήμη και ουδέποτε επιχείρησε να την υποκαταστήσει. Όμως, ούτε η Επιστήμη επιχείρησε ποτέ να υποκαταστήσει την Εκκλησία στα θέματα Πίστης».

Καταλήγοντας, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών αφήνει αιχμές κατά ορισμένων «ελιτίστικων κέντρων», όπως αναφέρει που επιχειρούν «δολίως και τεχνηέντως» να μετατοπίσουν τη συζήτηση σε πνευματικά ζητήματα:

«Προκαλεί, πάντως, αφάνταστη λύπη και βαθιά πικρία η απόπειρα ορισμένων, δήθεν ελιτίστικων, κέντρων που αγνοούν και τα στοιχειώδη της Πίστεως και τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας, να μετατοπίσουν, δολίως και τεχνηέντως, τη συζήτηση σε καθαρά πνευματικά ζητήματα, διότι προφανώς αυτοσυντηρούνται  ή δικαιολογούν την ύπαρξή τους από διχαστικές λογικές, οι οποίες τορπιλίζουν την ίδια την εθνική συναίνεση και ομοψυχία, που η Πατρίδα μας, αυτές τις στιγμές, έχει τόσο ανάγκη». 
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Εκκλησία, κορονοϊός, κοροναϊός, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ιερώνυμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK