ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 20
Βρείτε μας

Γεγονός είναι η πρώτη σύλληψη ατόμου που τήρησε τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό. Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στα Ιωάννινα συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης συνελήφθη στα Ιωάννινα γιατί παρενέβη τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό και έκανε κανονικά μάθημα.

Ο άνδρας συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη, 11 Μαρτίου, κλειστά είναι σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊου.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι και την 24η Μαρτίου, ενώ η απόφαση αναμένεται να επαναξιολογηθεί το επόμενο διάστημα.

Αυστηρές ποινές όταν δεν τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Υπενθυμίζεται ότι την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορονοϊό, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Παραπέμπει, μάλιστα και στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα στο οποίο προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις για όσους παραβιάζουν τα μέτρα.

Θεωρεί όπως λέει «αυτονόητη» αυτή την παρέμβασή όταν «συντρέξει νόμιμη περίπτωση».

«Με αφορμή τα διαθέσιμα επιδημιολογικά φαινόμενα της νόσου του  και την έκδοση διατάξεων από τις αρμόδιες αρχές για λήψη μέτρων προς πρόληψη, υγειονομική παρακολούθηση και περιορισμό της διάδοσης της νόσου, κρίνουμε σκόπιμο, να επισημάνουμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας από τις διατάξεις των άρθρων 19 παρ1γ και 24 παρ. 5 στοιχ. α' ν. 1756/1988, ότι εκτός επιφυλασσομένων, στις διατάξεις αυτές, ιδίων ποινικών κυρώσεων σε βάρος όσων τις παραβαίνουν, πρωτίστως, διεκδικεί, συναφώς, την εφαρμογή της η βασική πρόβλεψη του άρθρου 285 ΠΚ, που απειλεί συντρεχόντων των όρων της και υπό τις διαβαθμίσεις της, εξαιρετικά αυξημένες ποινικές κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τα μέτρα που νομίμως έχουν διαταχθεί για ν' αποτραπεί η διάδοση της νόσου, προσβάλλοντας, με τη συμπεριφορά τους, θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά (ζωής, σωματικής υγείας κ.λπ.) ή θέτοντας αυτά σε κίνδυνο. Είναι αυτονόητη η παρέμβασή σας όταν συντρέξει νόμιμη περίπτωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κλειστά σχολεία, φροντιστήρια, σύλληψη, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK