02:08 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Να συμμορφώνονται με τα μέτρα περιορισμού του νέου κορονοϊού εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Ναι» στο κλείσιμο των σχολείων λέει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν μειώσει και τις εξόδους τους σε μια προσπάθεια συμμόρφωσης με  τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη μη περαιτέρω διασπορά του νέου κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το 89% των πολιτών τάσσεται υπέρ του κλεισίματος στα σχολεία ενώ το 80% μείωσε τις εξόδους του στα εστιατόρια και τις καφετέριες, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία «Interview» για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, και αναδημοσιεύει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Παράλληλα, το 78% περιόρισε τις μετακινήσεις του και το 71% τάσσεται υπέρ της αναβολής της Θείας Κοινωνίας.

Ακόμη, το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τα μέτρα που ελήφθησαν έως τώρα είναι αρκετά για να σταματήσουν την εξάπλωσή της, ενώ το 38% εκτιμά πως χρειάζονται κι άλλα.

Στα στατιστικά στοιχεία που αναδεικνύει η έρευνα αξίζει να σημειωθεί πως το 75% παραδέχεται πως η πανδημία έχει μειώσει γενικότερα τις κοινωνικές επαφές.

Το 90% των ερωτηθέντων δεν έχει σκεφτεί ή δεν έχει προβεί, μέχρι στιγμής, σε ηλεκτρονική αγορά των προϊόντων που συνήθως προμηθεύεται από σούπερ μάρκετ, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία φαίνεται να διαψεύδει τις μεμονωμένες εικόνες περί «πανικού» από την πλευρά των καταναλωτών.

Αντίθετα, πολύ μεγαλύτερη βιασύνη επέδειξαν οι πολίτες στο να προμηθευτούν ιατρικές μάσκες, καθώς το 52% έχει πράξει κάτι τέτοιο, έναντι του 48% που απαντά όχι/μάλλον όχι.

Σε αρκετά υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και η προμήθεια αντισηπτικού υγρού αλλά και σε μαντηλάκια, καθώς το 82% των ερωτώμενων τα έχει αγοράσει ή τα έχει αναζητήσει.

Σχολιάζοντας το σενάριο εργασίας από το σπίτι, το 70% απαντά πως η απασχόλησή του απαιτεί φυσική παρουσία και το 30% ότι μπορεί να εργαστεί και από το σπίτι του

Ακόμη, το 71% τονίζει πως όταν βρεθεί το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού θα το κάνει, έναντι του 29% που δεν θα το έκανε.

Όσον αφορά στην υιοθέτηση προληπτικών μέτρων για την προφύλαξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, το 75% πραγματοποιεί λιγότερες επισκέψεις και έχει περιορίσει την επαφή των παιδιών με τις γιαγιάδες και τους παππούδες.

Στην ερώτηση «θα αναβάλατε τη μετάληψη (Θεία Κοινωνία) λόγω κορονοϊού;», το 71% απαντά ναι/μάλλον ναι ενώ το 29% όχι/μάλλον όχι.

Τέλος, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά σε δείγμα 800 ατόμων στο χρονικό διάστημα 9-12 Μαρτίου 2020, το 37% απάντησε πως ο κορονοϊός ξεκίνησε από την Κίνα και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της, το 33% είπε πως δεν γνωρίζει και δεν απάντησε, ενώ το 30% ανέφερε πως ο κορονοϊός δραπέτευσε από εργαστήριο για να προκληθεί παγκόσμια αστάθεια.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
θεία κοινωνία, Θεία Λειτουργία, καφετέρια, εστιατόριο, έρευνα, Έλληνες, Ελλάδα, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK