ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πέθανε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν λόγω προβλήματος υγείας.

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Πετσάλνικος, σε ηλικία 70 ετών, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Παρασκευή. 

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής άφησε την τελευταία του πνοή μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος ήταν Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, βουλευτής Καστοριάς του ΠΑΣΟΚ (1985-2012), πολλές φορές υπουργός σε διάφορα υπουργεία και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων (2009-2012).

Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη, μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα και απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Μήνυμα για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου ανήρτησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η απώλεια «μας γεμίζει μεγάλη θλίψη».

«Ένας αδελφικός φίλος και σύντροφος, πολύτιμος συνεργάτης και συνοδοιπόρος, με πολύ μεγάλη προσφορά στον τόπο έφυγε σήμερα από κοντά μας. Η απώλεια του Φίλιππου Πετσάλνικου μας γεμίζει μεγάλη θλίψη. Φίλιππε, καλό ταξίδι», έγραψε στο Twitter ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ποιος ήταν ο Φίλιππος Πετσάλνικος

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος γεννήθηκε το 1950 στο Μαυροχώρι Καστοριάς από αγροτική οικογένεια.

Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ' όπου αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης Γερμανίας. Στο Πανεπιστήμιο Βόννης παρακολούθησε επίσης Οικονομικές Επιστήμες και εργάσθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

Δικηγόρος στο επάγγελμα, ο Φίλιππος Πετσάλνικος υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του το 1974 και συμμετείχε σε διάφορα όργανα του κόμματος.

Εξελέγη το 1994 στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Είχε εκλεγεί πολλές φορές βουλευτής Καστοριάς, ενώ στις 15/10/2009 εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής.

Είχε διατελέσει Υπουργός Δικαιοσύνης, Μακεδονίας-Θράκης, Δημόσιας Τάξης, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υφυπουργός Πολιτισμού, Υφυπουργός Παιδείας, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας.

Είχε παντρευτεί και είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

Tags:
Φίλιππος Πετσάλνικος, ΠΑΣΟΚ, νεκρός, πέθανε
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK