ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού προχωρά ο δήμος Αθηναίων. Μεταξύ άλλων κλείνουν οι παιδικές χαρές.

Νέα μέτρα για προστασία της δημόσιας υγείας, με φόντο την εξάπλωση του κορονοϊού, λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων.

Μεταξύ άλλων, υλοποιείται άμεσα η λειτουργία μιας σειράς ηλεκτρονικών εφαρμογών που  δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες να αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε υπηρεσίες του δήμου.

Παράλληλα, η διεύθυνση καθαριότητας του δήμου ξεκινά απολύμανση μαζί με το πλύσιμο που γίνεται σε δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες.

Ο δήμος Αθηναίων αναστέλλει τη λειτουργία όλων των παιδικών χαρών στα όρια του για δύο εβδομάδες.

Επίσης, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει τις πινακίδες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί έως και την Πέμπτη 12 Μαρτίου. 

Οι κάτοχοι τους μπορούν να τις παραλάβουν από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος) το Σάββατο 14 Μαρτίου και την Κυριακή 15 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 14.00) καθώς και από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου από τις 09.00 ως τις 15.00, αφού καταβάλλουν το πρόστιμο και προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος).

Ιατρείο για τον κορονοϊό

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Δημοτικό Ιατρείο που βρίσκεται στην 5η Δημοτική Κοινότητα (Σαρανταπόρου 4 –  Άνω Πατήσια) γίνεται ιατρείο για τον έλεγχο πολιτών σε σχέση με τον κορονοϊο.

Ο κορονοϊός στην Ελλάδα
© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Επίσης αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των υπηρεσιών της Πολεοδομίας, των Οικονομικών Υπηρεσιών του Τμήματος Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ για συναλλαγές με το κοινό. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ ηλεκτρονικά.

Διαθέσιμη θα είναι και η νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής ενστάσεων για τις παραβάσεις ελεγχόμενης και παράνομης στάθμευσης.

Επιπλέον, οι πολιτικοί γάμοι που έχουν προγραμματιστεί για 14 ημέρες στο Δημαρχιακό Μέγαρο θα γίνουν με την παρουσία ως και 10 ατόμων στην διάρκεια της τελετής, ενώ αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των γραφείων των επτά Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
δήμος Αθηναίων, πινακίδα, πινακίδες κυκλοφορίας, πινακίδα κυκλοφορίας, παιδική χαρά, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK