20:04 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οδηγίες προς τους πολίτες και έκκληση προς την Πολιτεία να εκτελέσει άμεσα τις βελτιώσεις του υγειονομικού τομέα, από τον Π.Ι.Σ. για τον κορονοϊό.

Ανακοίνωση με οδηγίες προς τους πολίτες για την αποφυγή μόλυνσης και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, Covid-19, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Μέσω της ανακοίνωσης, ο Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να μην επισκέπτονται τις υγειονομικές δομές, τα νοσοκομεία και τα ιατρεία αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ή δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα, όπως δύσπνοια ή υψηλό πυρετό και συνιστά στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους.

«Με τις άσκοπες επισκέψεις σε δομές υγείας, κινδυνεύουν να μεταδώσουν ή να προσβληθούν από κορονοϊό» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Όσοι από τους πολίτες παρουσιάζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, πρέπει να επικοινωνούν με τον ιατρό τους τηλεφωνικά ενώ δεν θα πρέπει να αναζητούν να εξεταστούν για κορονοϊό χωρίς την απαραίτητη ιατρική παραπομπή.

Όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σημαντικό μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού, είναι η αποφυγή των κλειστών χώρων με πολλά άτομα και ο συγχρωτισμός ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους.

 «Οι οδηγίες αυτές πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι προαιρετικές, αλλά υποχρεωτικές ειδικά για τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο, όπως είναι οι χρονίως πάσχοντες και οι άνω των 70 ετών. Αλλά είναι υποχρεωτικές και για όλους τους υπόλοιπους που επιθυμούμε να προστατεύσουμε ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα» επισημαίνει ο ΠΙΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης, θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό οι ιατρικοί σύλλογοι όλης της χώρας μέχρι νεοτέρας.

Διαβεβαιώνοντας πως το ιατρικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων έχει αποδείξει τις αντοχές και τις ικανότητες τους μέσα στα χρόνια της κρίσης, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε συνθήκες υποστελέχωσης και ελλείψεων ενώ οι ιατροί του ιδιωτικού τομέα είναι πάντα έτοιμοι να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από τα περιστατικά, ο Σύλλογος καλεί την Πολιτεία να προχωρήσει στις βελτιώσεις που έχει εξαγγείλει.

 «Αν οι κινήσεις μας είναι συντονισμένες και άμεσες, η κατάσταση θα παραμείνει υπό έλεγχο και δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα της έκτασης που βλέπουμε στην Ιταλία» καταλήγει η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Tags:
γιατροί, κοροναϊός, κορονοϊός, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK