ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, περιορίζονται οι συναλλαγές στις ΔΟΥ, στα τελωνεία, στις απολύτως απαραίτητες και με ραντεβού.

Στις απολύτως απαραίτητες συναλλαγές και επικοινωνίες θα περιοριστούν από τη Δευτέρα οι συνδιαλλαγές των πολιτών με το προσωπικό των ΔΟΥ, των τελωνείων και των υποκαταστημάτων του Χημείου σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως αποφάσισε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στις εφορίες μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, ενώ τα όποια άλλα αιτήματα τους θα μπορούν να τα διατυπώνουν μέσω τηλεφώνου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση, ο συναλλασσόμενος θα πρέπει να αναφέρει στα στοιχεία επικοινωνίας το τηλέφωνό του και το email του.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ θα έχουν αναρτηθεί οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα εξυπηρέτησης του κοινού, για την περίοδο που θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα.

Όσον αφορά έγγραφα, οι πολίτες που χρειάζονται συγκεκριμένα έγγραφα θα μπορούν να τα προμηθεύονται μέσω email και για αυτό το λόγο θα πρέπει να διαθέτουν τα στοιχεία επικοινωνίας του αρμόδιου υπαλλήλου. Όταν ο πολίτης δεν έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετηθεί εξ αποστάσεως και πρέπει απαραίτητα να επισκεφθεί την αρμόδια υπηρεσία, θα μπορεί να το κάνει μόνο μετά από ραντεβού. Τα αιτήματα για ραντεβού θα διατυπώνονται μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μόνο με ραντεβού η φυσική παρουσία στις υπηρεσίες

Στις εισόδους των υπηρεσιών, θα υπάρχουν υπάλληλοι, οι οποίοι θα υποδέχονται τους πολίτες και θα ελέγχουν αν έχουν ραντεβού προγραμματισμένο και στην συνέχεια θα τους κατευθύνει σχετικά. Για αυτό το λόγο θα γίνουν οι απαραίτητες διαρυθμίσεις στους χώρους για την αναμονή και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Την ίδια ώρα, έχει ληφθεί απόφαση για την προστασία των εργαζομένων της ΑΑΔΕ και για αυτό το λόγο από τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου, οι υπηρεσίες θα λειτουργούν με το 1/3 του προσωπικού. Τα 2/3 θα εργάζονται από το σπίτι τους με τηλεργασία.

Τι θα ισχύει στα τελωνεία

Όσον αφορά στα τελωνεία, απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο των τελωνείων για το κοινό και τους εκτελωνιστές ενώ θα αξιοποιηθούν πλήρως οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται. Όταν θα είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία, ο έλεγχος θα γίνεται εκτός του τελωνειακού καταστήματος και αφού θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
υπάλληλοι, υπηρεσίες, ραντεβού, Γενικό Χημείο του Κράτους, τελωνείο, ΔΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK