ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχωρά στην καταγραφή όλων των αποθεμάτων σε μάσκες, αντισηπτικά και υγρά μαντηλάκια. Ποιοι απειλούνται με πρόστιμα.

Στην καταγραφή όλων των διαθέσιμων αποθεμάτων σε μάσκες, αντισηπτικά και υγρά μαντηλάκια προχωράει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την προστασία της χώρας από τον κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο υπουργείο καλεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης,  μεσιτείας,  διακίνησης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων και μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, καθώς και όλα τα φαρμακεία, να υποβάλουν εντός δυο  ημερών,  τα στοιχεία αποθεμάτων σε:

  • Χειρουργικές μάσκες
  • Αντισηπτικά διαλύματα
  • Αντισηπτικά μαντηλάκια

Η δήλωση απογραφής υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικού συνδέσμου που βρίσκεται στον κεντρικό ιστότοπο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω των κωδικών πρόσβασης  ΓΕΜΗ για τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες  ή  μέσω των κωδικών πρόσβασης στο TAXIS για τους μη εγγεγραμμένους στο ΓΕΜΗ.

Κατόπιν της αρχικής συμπλήρωσης των στοιχείων αποθεμάτων, οι εταιρείες καλούνται να προχωρούν σε επικαιροποίηση αυτών, κάθε τρεις ημέρες και  για διάστημα δυο μηνών.

Μάλιστα, η μη υποβολή ή η επιβολή ανακριβούς δήλωσης επισύρει κυρώσεις υψηλών διοικητικών προστίμων και κατάσχεσης των προϊόντων.

«Η κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας επιβάλει  την  υπεύθυνη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η  προστασία του πληθυσμού συνιστά ύψιστο καθήκον όλων μας» καταλήγει το αρμόδιο υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των μέτρων για τη διασφάλιση της επάρκειας των επίμαχων προϊόντων, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
φαρμακείο, κοροναϊός, κορονοϊός, αντισηπτικό χεριών, μάσκες, μάσκα, Υπουργείο Ανάπτυξης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK