ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νέο τηλέφωνο (2142142000) για βοήθεια και πληροφόρηση για τον κορονοϊό θέτει σε λειτουργία η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Νέο τηλεφωνικό κέντρο για τον κορονοϊό με στόχο τη βοήθεια και πληροφόρηση των πολιτών τίθεται σε λειτουργία σήμερα, Δευτέρα, από την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ).

Το νέο τηλέφωνο είναι το 2142142000.

Το τηλεφωνικό κέντρο ενεργοποιείται το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 13:00.

Πρόκειται για Call Center (Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορονοϊό) που θα στελεχώνουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που θα παρέχουν ιατρικές πληροφορίες και ψυχολογική υποστήριξη.

Πέρα από τηλεφωνικό κέντρο, δημιουργείται και Συντονιστικό Κέντρο με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που θα ενημερώνουν τους πολίτες και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Επιπλέον, δημιουργείται δίκτυο υποστήριξης των ευπαθών ομάδων (πχ. χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι), με τη συμμετοχή των Κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Την προσπάθεια συνδράμουν η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  που θα διαθέσει ψυχολόγους και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων.

Αναφερθείς στο νέο συντονιστικό όργανο και το τηλεφωνικό κέντρο βοήθειας και πληροφόρησης, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Η χώρα μας, όπως και οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου, καλείται να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Το Σύστημα Υγείας το επόμενο χρονικό διάστημα, θα δώσει μια μεγάλη μάχη. Όσοι μπορούμε να συμβάλλουμε στην εθνική  προσπάθεια να ενισχυθεί το σύστημα υγείας, να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες και να θωρακιστεί η χώρα μας απέναντι στην επιδημία, οφείλουμε να το κάνουμε με αποφασιστικότητα. Ενώνουμε τις δυνάμεις της επιστημονικής κοινότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημιουργούμε δίκτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες της Αττικής. Συστρατευόμαστε για  να υπηρετήσουμε τον εθνικό σκοπό και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».
Tags:
Γιώργος Πατούλης, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, τηλέφωνο, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK