ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν από λίγες ημέρες, δέχτηκε μηνύματα και συγχαρητήριες επιστολές από ηγέτες πολλών κρατών του κόσμου. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στην επιστολή του προς την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, επισημαίνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του πως οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ δεν υπήρξαν ποτέ καλύτερες.

«Έχω κάθε προσδοκία ότι θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να γίνονται στενότερες ως προς κάθε πτυχή τους, από την εξαιρετική συνεργασία μας στην άμυνα, την ασφάλεια και την ενέργεια, μέχρι τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς μας και τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Στη συνέχεια, ο κ. Τραμπ υπογράμμισε επίσης ότι Ελλάδα και ΗΠΑ «είναι σύμμαχοι που μοιράζονται κοινά συμφέροντα και στόχους στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ συμπλήρωσε πως «οι ΗΠΑ ανυπομονούν να εορτάσουν την επέτειο των 200 ετών από την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δημοκρατίας μαζί με τον λαό της Ελλάδας του χρόνου».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τονίζει την αγάπη του για την Ελλάδα και την προθυμία του να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά του γαλλικού λαού, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό του ελληνικού λαού, τον οποίο θαυμάζει για την ανεκτίμητη προσφορά του στον πολιτισμό μας». Χαιρετίζει επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μια γυναίκα».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, τονίζει ότι Ελλάδα και Γερμανία «συνδέονται με μια μακρόχρονη φιλία, που στηρίζεται στο ισχυρό θεμέλιο των ευρωπαϊκών και διατλαντικών αξιών, ενώ εξήρε το γεγονός ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζιπίνγκ, ανέφερε πως: «Η Κίνα και η Ελλάδα είναι καλοί φίλοι. Οι φιλικές μας σχέσεις χαρακτηρίζονται από αλληλοβοήθεια, αμοιβαία επωφελή συνεργασία και ανταλλαγή διδαγμάτων μεταξύ των πολιτισμών των δύο χωρών».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ανυπομονεί να εορτάσει την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του χρόνου», τόνισε τέλος η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ Β', η οποία συγχαίρει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκλογή της.

Tags:
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ΠΤΔ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK