07:30 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ακόμη 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των οποίων αγγίζει τα 352.

Ακόμη 21 κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα το απόγευμα της Δευτέρας, με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 352.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη του Covid-2019 στην Ελλάδα, ο επιστημονικά υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, διευκρινισε ότι συνολικά 65 άτομα νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων τα εννέα είναι διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια ώρα, το 51% των ασθενών που νοσηλεύονται, είναι άνδρες, ενώ 10 άτομα έχουν ήδη λάβει εξιτήριο.

Στο μεταξύ, συνολικά 51 κρούσματα θεωρούνται «απροσδιόριστης μετάδοσης» - δηλαδή δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς νόσησαν.

Ενίσχυση του ΕΣΥ

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης του συστήματος υγείας με πρόσθετα κονδύλια και ανθρώπινο δυναμικό.

Διαβεβαίωσε δε, ότι οι προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν ήδη αρχίσει, ενώ διευκρίνισε ότι οι πρόσθετες χρηματοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επαναλάβει τη σημασία απομόνωσης των κατοίκων, καθώς και τη σημασία του περιορισμού των επαφών.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση για τον περιορισμό του Covid-2019.

Μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε την αναστολή ισχύος του μέτρου του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, αρχής γενομένης από το πρωί της Τρίτης.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων – πέραν των σούπερ μάρκετ, των φούρνων, των σημείων πώλησης τροφίμων, των delivery, των κούριερ, των pet shop, των συνεργείων, των τραπεζών, των φαρμακείων και των πρατηρίων καυσίμων.

Σε κάθε περίπτωση, αποσαφήνσε ότι ο ακριβής κατάλογος των επιχειρήσεων που καλούνται να κλείσουν, θα δημοσιευθεί την Τρίτη.

Ειδική αναφορά έκανε και στην απόφαση επιβολής καραντίνας σε δύο χωριά της Κοζάνης, όπου παρατηρήθηκε «εστία μόλυνσης».

«Η απόφαση αφορά τον κατ’ οίκον περιορισμό και τον περιορισμό των μετακινήσεων» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «παρακολουθούμε και την κατάσταση στην πόλη της Καστοριάς», όπου οι τοπικοί φορείς έχουν ζητήσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων, μετά την εμφάνιση 14 κρουσμάτων.

Τέλος, όσον αφορά τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Ελλάδα, ο αρμόδιος υφυπουργός επανέλαβε την ανάγκη να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τις επόμενες 14 ημέρες, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο - δεδομένης της απουσίας μέτρων για τον περιορισμό του Covid-2019.

Tags:
νεκροί, Υπουργείο Υγείας, σύστημα υγείας, δημόσια υγεία, υγεία, ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, κρούσματα, κρούσμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK