05:24 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, Βασίλης Μακρίδης κατήγγειλε αυξήσεις ακόμα και 30% στις λαϊκές αγορές.

Αυξήσεις ακόμα και 30% στις τιμές των οπωροκηπευτικών και των φρούτων τις τελευταίες ημέρες καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, Βασίλης Μακρίδης. 

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση φρούτων και κηπευτικών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 24ωρα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ανατιμήσεις και αυξήσεις έως και 30% σε προϊόντα, όπως τα λεμόνια και τα πορτοκάλια», υπογράμμισε ο κ. Μακρίδης μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα λεμόνια πωλούνται στη χονδρική 1,30 ευρώ τη στιγμή που πριν δύο μέρες πωλούνταν 70 με 90 λεπτά το κιλό. 

«Το ίδιο ισχύει και για τα κηπευτικά από Κρήτη, όπως οι πιπεριές, που οι καταναλωτές έφτασαν να τα αγοράζουν στις λαϊκές αγορές ακόμα και 3,5 ευρώ το κιλό» πρόσθεσε.

Τι γίνεται με τις λαϊκές αγορές

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των παραγωγών Λαϊκών Αγορών, πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τη διεξαγωγή τους καθώς δήμαρχοι στην περιφέρεια της κλείνουν παρά την κυβερνητική απόφαση να λειτουργού.

«Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να λειτουργούν κανονικά οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα και οι παραγωγοί και έμποροι να πωλούν τα προϊόντα τους, εκτός βέβαια των βιομηχανικών προϊόντων, κάποιοι δήμαρχοι αποφασίζουν από μόνοι τους να σταματήσουν τη διάθεση των προϊόντων στις λαϊκές» σημειώνει.
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
αύξηση, λαχανικά, φρούτα, λαϊκές, λαϊκή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK