22:28 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Στη μάχη του κορονοϊού και της παραμονής ηλικιωμένων και ευπαθών ατόμων στο σπίτι ρίχνονται εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» και των ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τρεις τηλεφωνικές γραμμές στη διάθεση των Θεσσαλονικέων έχει δώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου, όσοι είναι άτομα τρίτης ηλικίας, ζουν μόνοι τους ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να μπορούν να ζητήσουν βοήθεια και υπάλληλοι του δήμου να τους παραδώσουν τρόφιμα και φάρμακα, εν μέσω εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η δράση αυτή του Δήμου αποτελεί διεύρυνση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που πραγματοποιείται εδώ και 15 χρόνια από τον Δήμο και εξυπηρετεί 260 υπερήλικες που ζουν μόνοι τους, καθώς, πλέον, με την πανδημία του κορονοϊού και των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, απαιτείται τα άτομα της τρίτης ηλικίας να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να μείνουν στο σπίτι.

Ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη δικαιοδοσία του οποίου είναι και το «Βοήθεια στο Σπίτι», κ. Στέλιος Λιακόπουλος, μιλώντας στο Sputnik, τόνισε ότι στο δυναμικό των 17 εργαζομένων που απασχολούνται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προστίθενται - με απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κ. Ζερβά - και οι 30 εργαζόμενοι από τα ΚΑΠΗ.

Όπως δήλωσε στο Sputnik η κ. Έφη Τσομπανίδου, εκπρόσωπος των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι», από χθες το απόγευμα, που δόθηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές, ήδη έχουν επικοινωνήσει άτομα που δεν είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα, και τα οποία ζητούν να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. 

Η ίδια, σήμερα το πρωί, όπως και κάθε μέρα, προμηθεύτηκε τρόφιμα και φάρμακα και τα παρέδωσε στα σπίτια υπερήλικων και ανήμπορων συνανθρώπων μας. 

«Με απόφαση του Δημάρχου κ. Ζέρβα και του προέδρου των ΚΑΠΗ, κ. Λιακόπουλου, οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Υπάρχουν ήδη τρεις τηλεφωνικές γραμμές στις οποίες οι δημότες που είναι τρίτης ηλικίας, ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και που δεν είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα, μπορούν να καλούν κι εμείς θα τους εξυπηρετήσουμε. Γιατί ο στόχος είναι να μείνουν αυτοί οι άνθρωποι στο σπίτι», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Τσομπανίδου.

Οι εργαζόμενοι, εκτός από την μεταφορά τροφίμων και άλλων αναγκαίων αγαθών, φροντίζουν και για την καθαριότητα των σπιτιών, αλλά και την προσωπική υγιεινή των ατόμων. Σύμφωνα με την κ. Τσομπανίδου, «πολλοί είναι κλινήρεις».

Η αφίσα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το «Βοήθεια στο Σπίτι»
© Φωτογραφία : Δήμος Θεσσαλονίκης
Η αφίσα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Προς το παρόν, όπως είπε η ίδια, οι εργαζόμενοι εξυπηρετούν από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, αλλά, εάν αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που ζητούν βοήθεια, τότε το ωράριο θα διευρυνθεί.

«Είμαστε διατεθειμένοι να διευρύνουμε το ωράριό μας. Ο στόχος είναι ένας: Να μείνουν οι ηλικιωμένοι στο σπίτι», επανέλαβε.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης:

Όσοι κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες τους, να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα κατά τις ώρες 8.00 έως 14.00
  • 2310 521.576
  • 2310 550.989
  • 2310 519.584
Tags:
Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, ηλικιωμένοι, Βοήθεια στο Σπίτι, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK