ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η μετατροπή των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Κω και Λέρο σε κλειστές δομές και η επιτάχυνση της κατασκευής του κλειστού κέντρου στη Σάμο.

Στην ανακοίνωση μέτρων για την προστασία των πληθυσμών που διαμένουν σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, προχώρησε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στα πλαίσια προσπάθειας περιορισμού της μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Όπως διευκρινίζει και ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης, σε δήλωσή του, η λήψη των μέτρων έγινε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων των νησιών και των διαμενόντων στα ΚΥΤ.

Ο Νότης Μηταράκης, συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι οι ενέργειες που έλαβε η κυβέρνηση, τόσο με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, όσο και με τη διαχείριση της κατάστασης στα σύνορα, συνέβαλαν σημαντικά στην απομάκρυνση του κορονοϊού από τα νησιά και τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

  • Η παραμονή έξω από τα υπάρχοντα ΚΥΤ των αφιχθέντων από 01/03/2020 και η μεταφορά τους, εντός των προσεχών ημερών, σε κλειστές δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας
  • Ο περιορισμός της κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ για 30 ημέρες. Όσον αφορά τη μετακίνηση τους προς τα αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους, τα μέτρα προβλέπουν ότι θα είναι ελεγχόμενη
  • Η μετατροπή των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω και της Λέρου σε κλειστές δομές
  • Η επιτάχυνση ολοκλήρωσης του νέου κλειστού κέντρου στη Σάμο
  • Η δημιουργία υγειονομικών μονάδων εντός των ΚΥΤ, τα οποία θα στελεχωθούν με ιατρεία και χώρους νοσούντων απομόνωσης.

Παράλληλα, στα μέτρα που έλαβε το υπουργείο, συμπεριλαμβάνεται και η αναστολή των επισκέψεων εντός των ΚΥΤ και των δομών φιλοξενίας.

 

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κέντρα υποδοχής προσφύγων, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK