ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 23
Βρείτε μας

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, οπου την Τετάρτη ανακοινώθηκαν αόμη 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Παραμένει σε πέντε ο αριθμός των νεκρών.

Ακόμη 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα σε 418.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον Covid-2019, Σωτήρη Τσιόδρα, από τους νοσούντες οι 64 θεωρούνται «απροσδιόριστης πηγής» - δηλαδή δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς κόλλησαν τον ιό.

Την ίδια ώρα, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς αριθμούν σε 79, εκ των οποίων οι 13 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Όλα τα κρούματα, όπως διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας, λαμβάνουν ειδική αντιϊκή θεραπεία, ενώ 14 άτομα έχουν ήδη λάβει εξιτήριο.

Ο μέσος όρος των ασθενών κυμαίνεται στα 70 έτη και η πλειοψηφία των κρουσμάτων προέρχεται από την περιοχή της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 6.000 τεστ ελέγχου του ιού.

Παραμένουν οι συστάσεις

Στο μεταξύ, ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε τις συστάσεις και τις οδηγίες προς τον γενικό πληθυσμό, ενώ διευκρίνισε ότι ενδεχόμενος αρνητικός έλεγχος δεν αποκλείει την πιθανότητα ο ασθενής να βρίσκεται στην περίοδο επώασης του κορονοϊού.

Επεσήμανε δε, ότι όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε «σαν να είμαστε φορείς του ιού» και «πρέπει να κάνουμε τα πάντα με θρησκευτική ευλάβεια».

Διαβεβαίωσε επίσης, ότι σε ημερήσια βάση, πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός τεστ, ενώ η διενέργεια ελέγχων επιτρέπεται πλέον και στους ιδιωτικούς φορείς.

Δεν παρέλειψε δε, να επιστήσει την προσοχή για τον κίνδυνο της περαιτέρω διασποράς του ιού, καθώς και για τον κίνδυνο έκθεσης υγιών ανθρώπων στον Covid-2019.

Ως εκ τούτου, κατέστησε αδήριτη την ανάγκη και τη σημασία της αυτοαπομόνωσης.

Αλλάζει ο τρόπος ανακοίνωσης των κρουσμάτων

Στο μεταξύ, ο κ. Τσιόδρας, προανήγγειλε την αλλαγή του τρόπου ανακοίνωσης των κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας ότι στο μέλλον θα «ανακοινώνονται μόνο τα σοβαρά κρούσματα, αυτά που χρειάζονται νοσηλεία».

«Περιμένουμε φυσικά ακόμη περισσότερα κρούσματα. Θα ανακοινώνονται τα σοβαρά κρούσματα και αυτά που χρειάζονται νοσηλεία» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά - χωρίς να την υιοθετεί - έκανε και στην εκτίμηση του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, σύμφωνα με την οποία τα πραγματικά κρούσματα ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 2.000 – 3.000.

Εξήγησε τέλος, ότι η θνητότητα του Covid-2019 στην Ελλάδα κυμαίνεται από 0,05% έως 1%, ενώ έκανε λόγο για «fake news» σχετικά με την πορεία της επιδημίας.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, ιός, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK