ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογράμισε την ανάγκη τήρησης του μέτρου της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, με στόχο την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στο μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Η απαγόρευση των συναθροίσεων δεν αφορά μόνο τους δημόσιους χώρους, αλλά και τους ιδιωτικούς, δηλαδή τα σπίτια» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αlpha».

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να μαζεύουμε 15 άτομα σπίτι μας για ένα τραπέζι. Το μέτρο θα αφορά όλους τους χώρους»

Κάλεσε δε, όλους τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα, καθώς «βρισκόμαστε σε πόλεμο».

«Σκοπός είναι αποφύγουμε στον συνωστισμό, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός» συνέχισε, μην αποκλείοντας τη λήψη και πρόσθετων μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, συνέστησε ψυχραιμία και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων τίθεται από σήμερα, Πέμπτη, σε ισχύ, με τους παραβάτες να απειλούνται με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση συνιστά τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες, δηλαδή για μετάβαση στην εργασία, τον γιατρό, τις τράπεζες, τα σημεία πώλησης τροφίμων, τα ταχυδρομεία κ.ο.κ.

Όσον αφορά την άθληση, καλεί τους πολίτες να αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους και μόνο ανά δύο και σε ασφαλή απόσταση.

Τέλος, απευθύνει έκκληση στις επιχειρήσεις να λειτουργούν μόνο μέσω τηλεργασίας και όταν αυτό δεν καθίσταται εφικτό, να εφαρμόζουν το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
Tags:
Κυβέρνηση, Στέλιος Πέτσας, κορονοϊός, κοροναϊός, μέτρα ασφαλείας, μέτρα προστασίας, Μέτρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK