ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 20
Βρείτε μας

Μετά από αναφορές για θετικά αποτελέσματα που εμφανίζει η χλωροκίνη στη θεραπεία του κορονοϊού, καταγράφηκαν ελλείψεις του Plaquenil στην αγορά.

Αλλάζει ο τρόπος διάθεσης του φαρμάκου Plaquenil, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, πλέον το Plaquenil θα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή από ειδικό γιατρό.

Ειδικότερα ο τρόπος διάθεσής του ορίστηκε με «περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Προηγήθηκε γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων του ΕΟΦ.

«Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (ΕΣΕ) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος  PLAQUENIL ορίζεται με “Περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία”» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το φάρμακο περιέχει την ουσία υδροξυχλωροκίνη.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο φάρμακο παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, μετά από αναφορές πως η χλωροκίνη ενδέχεται να βοηθά στη θεραπεία του COVID-19, αν και κάτι τέτοιο βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης κατήγγειλε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται ελλείψεις σε παρακεταμόλη, καθώς και στο φάρμακο Plaquenil, το οποίο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ελονοσίας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό στη χώρα μας υπερβαίνουν τα 400, ενώ οι νεκροί στην Ελλάδα έφτασαν τους έξι το πρωί της Πέμπτης.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
θεραπεία, φαρμακείο, φάρμακα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK