ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό της, Σέρτζιο Ματαρέλα, είχε νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ΠτΔ της Ελλάδας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μετέφερε στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον ιταλικό λαό που δοκιμάζεται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Στην συνέχεια, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε τη θλίψη της για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων, και δήλωσε το θαυμασμό της προς του Ιταλούς πολίτες που εφαρμόζουν τα έκτακτα μέτρα για την καταπολέμηση του COVID-19.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας ευχαρίστησε την κ. Σακελλαροπούλου για την συμπαράσταση και τόνισε πως η συγκεκριμένη πανδημία, δεν γνωρίζει σύνορα και έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής όλων των ανθρώπων.

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα πως η εμπειρία της Ιταλίας θα βοηθήσει τις άλλες χώρες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα και με λιγότερα θύματα την πανδημία.

Αυξάνονται οι νεκροί στην Ιταλία

Την Τετάρτη ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 475 μέσα σε ένα 24ωρο, φτάνοντας τους 2.978. 

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 19%, το μεγαλύτερο άλμα σε αριθμητικούς όρους από τότε που ξέσπασε η επιδημία τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία, την ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό, ανήλθε σε 35.713 την Τετάρτη από 31.506 την Τρίτη, αύξηση 13,35%.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Σέρτζιο Ματαρέλα, ΠΤΔ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, νεκροί, Ελλάδα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK