ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Σε διάγγελμα αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού του νέου κορονοϊου προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Πέμπτης ανακοινώνοντας πως επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ ως τα τέλη Απριλίου.

Επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ ως τα τέλη Απριλίου για επιχειρήσεις που λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους, ανέφερε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του την Πέμπτη.

«Κατά συνέπεια, μπορώ σήμερα να ανακοινώσω ότι επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους. Το μέτρο, λοιπόν, δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Των οποίων το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμα πως την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρα και πως και για αυτή την κατηγορία εργαζομένων θα ανασταλεί επίσης η υποχρέωση καταβολής εισφορών.

«Οκτακόσια ευρώ όμως θα λάβουν και όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες», σημείωσε ακόμη.

Κανονικά το δώρο του Πάσχα

Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από τους όπως ακριβώς το δικαιούνται ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία.

«Σε κάθε περίπτωση, έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς. Θέλω να τονίσω, για άλλη μια φορά, ότι κανείς στην πατρίδα μας δεν θα μείνει μόνος μέχρι να περάσει κι αυτή η περιπέτεια», επεσήμανε.

Νέο πακέτο μέτρων για στήριξη της οικονομίας

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης, ότι ο Προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται προκειμένου να στηριχθεί η πληγείσα οικονομία.

«Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ»

Συνολικά πρόκειται, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή προσθετής ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα στους πολίτες πως το  οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού της κυβέρνησης έχει σχεδόν εξαντληθεί.

«Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές», σημείωσε.

Πρότεινε στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι διαβάζοντας βιβλία, ακούγοντας μουσική, βλέποντας ταινίες, κα.

«Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.»

Τέλος, προειδοποίησε όσους σπεύδουν στα νησιά πως εκεί θα δύσκολη, αν όχι αδύνατη,  η περίθαλψή τους αν αρρωστήσουν.

46 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Συνολικά 464

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. 

Πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 464.

Εξ αυτών, τα 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης προέλευσης, όπως εξήγησε ο ειδικός.

Από τους ασθενείς με τον COVID-19, οι 78 νοσηλεύονται. Εξ αυτών οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, σε νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 68 έτη, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών σε ΜΕΘ είναι τα 69 έτη.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
επίδομα, μισθός, δώρο Πάσχα, δώρο, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK