ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις διανομής και πώλησης τροφίμων για τη προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ζήτησε από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας με επιστολή του, εντατικούς ελέγχους στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις διανομής, παρασκευής και πώλησης τροφίμων με στόχο την προστασία των καταναλωτών, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, και ο ΕΦΕΤ ζητά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας την ενίσχυση της επιτήρησης στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, για να προστατευτούν οι καταναλωτές.

Ο περιφερειάρχης, καλεί τα κλιμάκια ελέγχου να επικεντρωθούν στις κατηγορίες που παρατηρείται αυξημένη διακίνηση τροφίμων λόγω της συγκυρίας (επιχειρήσεις μαζικής εστίασης με διανομή «take away», «delivery», επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων κ.λ.π.) και να αφορούν στην ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

«Όπως έχουμε δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση, θα κρατήσουμε με κάθε τρόπο ανοικτές κρίσιμες υπηρεσίες «πρώτης γραμμής», που σχετίζονται με την καθαριότητα και τις απολυμάνσεις, τη δημόσια υγεία, τους υγειονομικούς ελέγχους, τους ελέγχους για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτικού κοινού από φαινόμενα αισχροκέρδειας», επισημαίνει.

Τέλος, ο κ. Πατούλης καλεί τις υπηρεσίες, με την ολοκλήρωση των ελέγχων, να κοινοποιήσουν τα αποτελέσματά τους, συγκεντρωτικά ανά γενική διεύθυνση.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
τρόφιμα, έλεγχοι, έλεγχος, Ελλάδα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK