ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 11
Βρείτε μας

Την ανευθυνότητα συγκεκριμένων πολιτών αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό, ψέγει με επείγουσα ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για απερίσκεπτη και επικίνδυνη συμπεριφορά πολιτών που παρουσιάζουν συμπτώματα με πυρετό, βήχα και καταρροή και δεν ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ να απομονωθούν στο σπίτι, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Ακόμη, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι πολίτες συνεχίζουν να κυκλοφορούν σκεπτόμενοι αφελώς και ανεύθυνα ότι επειδή έχουν ήπια συμπτώματα δεν αποτελούν κίνδυνο, ενώ τονίζει ότι τέτοιες συμπεριφορές έχουν παρατηρηθεί σε όλο τον νομό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Από την καθημερινή καταμέτρηση υπόπτων κρουσμάτων που κάνουμε στον Ιατρικό Σύλλογο φαίνεται ότι ο αριθμός υπόπτων περιστατικών είναι σημαντικός και αρχίζει να αυξάνεται», επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής και κάνει έκκληση προς τις επιχειρήσεις που ακόμα λειτουργούν να τηρούν αυστηρά μετρά ασφαλείας, ενώ από τους πολίτες ζητά να αποφεύγουν την επαφή με όσους νοσούν και κυκλοφορούν.

Επίσης, οι συμπολίτες που νομίζουν ότι «δεν έχουν κάτι», επειδή αυτοί «ξέρουν και ερμηνεύουν καλύτερα"παρόλο που έχουν ήπια συμπτώματα σε μια φυσιολογική καθημερινότητα, συμπεριφέρονται απερίσκεπτα και επικίνδυνα, σημειώνει η ανακοίνωση.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος διευκρίνισε ότι οι πολίτες που έχουν αυτοί τη συμπεριφορά είναι λίγοι, ωστόσο γίνονται εύκολα αντιληπτοί, καθώς κινούνται στις μικρές τοπικές κοινωνίες.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
νεκροί, κρούσματα, μέτρα προστασίας, καραντίνα, πολίτες, Ελλάδα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK