12:01 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1763)
0 02
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, αποφάσισε την επιβίβαση στα πλοία της ακτογραμμής μόνο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, εν μέσω των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού.

Τη λήψη εκτακτων μέτρων για την ακτοπλοΐα ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Γιάννης Πλακιωτάκης, με στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η δυνατότητα επιβίβασης στα πλοία της ακτογραμμής μόνο για τους κατοίκους των νησιών, αλλά και των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών.

Παράλληλα, θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά, με προορισμό την ηπεριωτική Ελλάδα.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να καθοριστούν το ακριβώς επόμενο χρονικό διάστημα.

«Το βασικό μήνυμα είναι "Μένουμε σπίτι" και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις μας ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας» επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης, κατόπιν συνάντησης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Χαρδαλιά..

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου (21/3/2020).

«Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους κατοίκους των νησιών μας. Δείχνουμε λοιπόν κοινωνική υπευθυνότητα.  Εμποδίζουμε την εξάπλωση της πανδημίας. 'Μένουμε σπίτι"» κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα, τέθηκε σε ισχύ και το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό στα κατά τόπους αεροδρόμια της Ελλάδας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 464, ενώ οι νεκροί αυξήθηκαν σήμερα σε επτά, μετά τον θάνατο ενός 85χρονου από την Κοζάνη.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1763)
Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, πλοίο, πλοία, νησιά, Γιάννης Πλακιωτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK