23:25 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απόλυτη ανάγκη χαρακτήρισε τη συνέχιση της αιμοδοσίας ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μετά από έκκληση που δέχτηκε από Συλλόγους ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία.

Την ανάγκη για συνέχιση της αιμοδοσίας, προκειμένου να υπάρξει επάρκεια σε αυτό, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά και απο τη σχετική έκκληση που δέχτηκε από Συλλόγους ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία.

Ε.ΚΕ.Α: Μένουμε ψύχραιμοι, δίνουμε αίμα

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τις υγειονομικές μονάδες, βάσει και των συστάσεων που υποστηρίζουν όλοι οι διεθνείς και εθνικοί φορείς υγείας, όπως είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας και το ECDC, έχει οδηγήσει στη μείωση της προσέλευσης των αιμοδοτών, καθώς και στην ευρύτερη μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Για αυτό το λόγο το Ε.ΚΕ.Α απευθύνει κάλεσμα στους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να δίνουν αίμα, ενώ προτρέπει σε Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και σε Συλλόγους και τις Ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών, αντίστοιχα, τη σύσταση εξωτερικών αιμοδοσιών εκτός νοσοκομείων . 

 

 

Tags:
Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, αιμοδοσία, Σωτήρης Τσιόδρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK