19:13 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1761)
0 0 0
Βρείτε μας

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως μπορεί να έχουμε μολυνθεί με τον ιό ακόμα κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ως αντικοινωνική συμπεριφορά χαρακτηρίζει ο Στέλιος Πέτσας την επιλογή των πολιτών να μετακινηθούν στην επαρχία, την ώρα που ο Σωτήρης Τσιόδρας, κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας για την μη εξάπλωση του κορονοϊού.

«Αυτή η επιλογή των συμπολιτών μας, θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους, αφού θα βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη στα οποία δεν θα υπάρχει η ίδια ευκολία περίθαλψης σε περίπτωση που νοσήσουν, όσο και τους συμπολίτες μας που ζουν σε αυτά τα μέρη», επεσήμανε ο κυβερνητικος εκπρόσωπος.

Ακόμη, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως: «πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως μπορεί να έχουμε μολυνθεί με τον ιό ακόμα κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα. Και στο μεταξύ να διασπείρουμε τον ιό σε κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Όποιος έχει επιλέξει να καταφύγει στο χωριό του, πρέπει να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό - να αποφύγει κάθε επαφή και να μείνει στο σπίτι του πάση θυσία».

«Δεν είναι διακοπές» επισημαίνει ο Σωτήρης Τσιόδρας

Το μήνυμα ότι «δεν είναι διακοπές» έστειλε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες να μείνουν σπίτι.

Ακόμη, ο λοιμωξιολόγος, άσκησε κριτική σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών.

«Είναι συμπεριφορές που υποβαθμίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται και αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της νόσου στις μικρές τοπικές κοινωνίες» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Κάλεσε δε, όσους ήδη βρίσκονται στην επαρχία και στα νησιά να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον που θα μπορούσε να νοσήσει.

Ως παράδειγμα, μάλιστα, επικαλέστηκε ένα νησί των Δωδεκανήσων, όπου η μόνη επαφή του κρούσματος ήταν ένας επισκέπτης από την Αθήνα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1761)
Tags:
ταξίδι, Ελλάδα, Σωτήρης Τσιόδρας, μετακινήσεις, Στέλιος Πέτσας, κορονοϊός, COVID-19
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK