ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
0 10
Βρείτε μας

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε αλλαγές στον σχεδιασμό των εφημεριών τις επόμενες ημέρες, καθώς τρία νοσοκομεία της Αθήνας θα λειτουργούν αποκλειστικά ως νοσοκομεία για τον κορονοϊό.

Την λειτουργία τριών νοσοκομείων στην Αθήνα αποκλειστικά για τη διαχείριση περιστατικών κορονοϊού, επεσήμανε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης, τα νοσοκομεία που θα αντιμετωπίζουν κρούσματα του κορονοϊού, είναι η «Σωτηρία», ο «Παμμακάριστος» και η «Αγία Βαρβάρα».

Mέχρι σήμερα έχουν δεσμευτεί 2156 κλίνες για ήπια και μέτρια περιστατικά, και 180 κλίνες ΜΕΘ είναι ήδη διαθέσιμες, ενώ κάτι ανάλογο, θα γίνει και στην Θεσσαλονίκη, τόνισε ο υφυπουργός σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Την ίδια στιγμή, έξι κέντρα υγείας στην Αττική και άλλα τρία στη Θεσσαλονίκη θα υποδέχονται αποκλειστικά ύποπτα κρούσματα.

Ακόμη, ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε πως υπάρχει επάρκεια υγειονομικού υλικού και γίνεται λελογισμένη χρήση.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι η επάρκεια διασφαλίζεται και μελλοντικά, μέσω παραγγελιών, όπως για τα αντιδραστήρια που γίνονται τα διαγνωστικά τεστ.

Ο υφυπουργός υγείας ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για την ανάπτυξη νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και περισσότερες απλές κλίνες για τον κορονοϊό.

Στους 10 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα

Ακόμη ένας ασθενής κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό σε 10.

Πρόκειται για μία γυναίκα, 93 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο.

Είναι μάλιστα, το τέταρτο θύμα του ιού σε διάστημα μόλις 24 ωρών, αλλά και η πρώτη γυναίκα, η οποία χάνει τη ζωή της από την πανδημία.

Συνολικά 495 τα κρούσματα, 31 το τελευταίο 24ωρο

Στο μεταξύ, ακόμη 31 κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 495.

Σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του ιού στην Ελλάδα, 84 κρούσματα παραμένουν απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης – δηλαδή δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς κόλλησαν.

Οι περισσότεροι ασθενείς εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ συνολικά 90 άτομα νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδα, εκ των οποίων τα 20 είναι διασωληνωμένα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
Tags:
νοσοκομεία, μέτρα προστασίας, θάνατοι, κρούσματα, νεκροί, Ελλάδα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK