ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1708)
0 0 0
Βρείτε μας

Περιπολίες με μεγάφωνα, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες πως οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων απαγορεύονται, θα ξεκινήσει η αστυνομία.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Για την ασφαλή τήρηση των μέτρων θα επιστρατευθεί και η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, από τα μεγάφωνα της ΕΛ.ΑΣ θα ακούγεται ένα ηχητικό μήνυμα που θα καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση.

«Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Παρακαλούμε όπως συμμορφωθείτε και απομακρυνθείτε από τον χώρο» θα ακούγεται από τα μεγάφωνα της αστυνομίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το σχετικό μήνυμα είναι ηχογραφημένο στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά αλλά και τα αραβικά ώστε να μπορούν να το κατανοούν και οι μετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.

Ακούστε το ηχητικό μήνυμα ΕΔΩ.

Αυστηρό μήνυμα Τσιόδρα προς όσους δεν μένουν στο σπίτι

Το μήνυμα ότι «δεν είναι διακοπές» έστειλε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες να μείνουν σπίτι.

Στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη του ιού στην Ελλάδα, ο έγκριτος επιστήμονας άφησε σαφείς αιχμές για όσους παραβιάζουν τα μέτρα της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών.

«Είναι συμπεριφορές που υποβαθμίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται και αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της νόσου στις μικρές τοπικές κοινωνίες» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Κάλεσε δε, όσους ήδη βρίσκονται στην επαρχία και στα νησιά να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον που θα μπορούσε να νοσήσει.

Ως παράδειγμα, μάλιστα, επικαλέστηκε ένα νησί των Δωδεκανήσων, όπου η μόνη επαφή του κρούσματος ήταν ένας επισκέπτης από την Αθήνα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1708)
Tags:
μέτρα προστασίας, καραντίνα, Μένουμε Σπίτι, νεκροί, κρούσματα, Ελλάδα, αστυνομικοί, αστυνομία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK