ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1718)
0 20
Βρείτε μας

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή τα σούπερ μάρκετ από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κορονοϊού.

Από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα θα λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή τα σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ το ωράριο λειτουργίας τους για τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Μαρτίου θα επεκταθεί κατά μία ώρα, ανοίγοντας στις 07.00 το πρωί και παραμένοντας ανοιχτά μέχρι τις 22.00 το βράδυ.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου εξάλλου, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ.Φύλλου 945) η απόφαση για το συγκεκριμένο μέτρο, από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για την «τροποποίηση του εθνικού πλαισίου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων, λειτουργία τους κατά τις Κυριακές καθώς και καθιέρωση υποχρέωσης αυτών προς πώληση εφημερίδων».

Αυτό σημαίνει πως όσοι επιθυμήσουν να προμηθευτούν εφημερίδες, θα μπορούν να το κάνουν από τα σουπερ μάρκετ.

Πρόστιμα και κυρώσεις για αισχροκέρδεια - Εκ νέου σύσκεψη τη Δευτέρα

Για την συγκεκριμένη απόφαση περί λειτουργίας των σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή, αλλά και για το ωράριο λειτουργίας τους τη Δευτέρα και την Τρίτη, το οποίο επεκτείνεται κατά μία ώρα, έκανε ανάρτηση στο διαδίκτυο και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, πως έχουν ενεργοποιηθεί οι σχετικές διατάξεις για την αισχροκέρδεια.

Όπως υπογραμμίζεται από τις αρχές, η μη συμμόρφωση με τα εν λόγω μέτρα επισύρει την επιβολή ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου, ενώ σε δηλώσεις που έκανε το Σάββατο, ο υπουργός Ανάπτυξης, το όριο των 10 τετραγωνικών μέτρων ανά πελάτη στα σουπερμάρκετ γίνεται 15 τετραγωνικά, ώστε να μπαίνουν λιγότεροι πελάτες κι αυτό εφαρμόζεται για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και για την προστασία και των ίδιων των εργαζομένων, ενώ συμπλήρωσε πως τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, θα αξιολογηθεί η κατάσταση θα εξεταστεί αν θα διατηρηθεί το διευρυμένο ωράριο.

Οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή ως εξής:

ΑΒ Βασιλόπουλος

Τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» θα λειτουργήσουν από τις 9:00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα.

OK Market

Το ωράριο των καταστημάτων της αλυσίδας OK Market συμπίπτει με το έκτακτο ωράριο, αφού κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένης και της Κυριακής, λειτουργούν από τις 08.00 το πρωί μέχρι τις 23.00 το βράδυ.

My Market

Το ωράριο για τη λειτουργία της Κυριακής θα τηρηθεί και από τα καταστήματα της αλυσίδας My Market, τα οποία θα λειτουργήσουν σήμερα από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα.

Μασούτης

Από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα θα λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή και τα καταστήματα της αλυσίδας Μασούτης.

Σκλαβενίτης

Τα καταστήματα της αλυσίδας Σκλαβενίτης, θα λειτουγήσουν επίσης σήμερα Κυριακή, από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.

Lidl

Τα καταστήματα της αλυσίδας Lidl θα ανοίξουν στις 09.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 17.00 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από τρία 24ωρα, στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ, εκπρόσωπος αλυσίδας σούπερ μάρκετ είχε δηλώσει πως η συγκεκριμένη αλυσίδα δεν θα άνοιγε σήμερα Κυριακή, αφού αυτή είναι η πολιτική της εταιρίας, αλλά παρενέβη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος τόνισε πως τα σούπερ μάρκετ υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο και δεν μπορεί να αποφασίσει όποιος θέλει να είναι ανοιχτός ή όχι.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1718)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, ωράριο καταστημάτων, Άδωνις Γεωργιάδης, Σούπερ μάρκετ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK