ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 116
Βρείτε μας

Όλες οι λεπτομέρειες για τα έντυπα δήλωσης μετακίνησης. Ποιες είναι οι απαραίτητες βεβαιώσεις που θα βρείτε στο forma.gov.gr και πώς θα τις συμπληρώσετε.

Από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Στο εξής, απαγορεύονται «οι άσκοπες μετακινήσεις», όπως τόνισαν οι αρμόδιοι υφυπουργοί, ενώ στους δρόμους θα μπορούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι που μετακινούνται από και προς τις εργασίες τους, αλλά και όσοι θα πηγαίνουν σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και άλλα.

Τι είναι η βεβαίωση κίνησης

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που δημοσιοποιούνται, προκειμένου να διευκολυνθούν οι περιορισμένες μετακινήσεις, έχουν δημιουργηθεί δύο τύποι εγγράφων.

Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας  του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

Το δεύτερο, η βεβαίωση Τύπου Β, είναι για τη μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, γιατρό, άθληση, ή άλλοι λόγοι για τους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν, και τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Θα συμπληρώνεται κάθε φορά.

Πού θα βρείτε αυτές τις βεβαιώσεις

Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να βρίσκει αυτές τις βεβαιώσεις στην ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr που θα λειτουργεί από το βράδυ της Κυριακής 22 Μαρτίου και πρέπει να τα συμπληρώνει.

Βεβαίωση τύπου Α - Το έντυπο δήλωσης μετακίνησης εργαζομένου
© Φωτογραφία :
Βεβαίωση τύπου Α - Το έντυπο δήλωσης μετακίνησης εργαζομένου
Βεβαίωση τύπου Β
© Φωτογραφία :
Βεβαίωση τύπου Β
Μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Χειρόγραφη φόρμα μετακίνησης

Υπάρχει δε η δυνατότητα να υπάρχει χειρόγραφη φόρμα σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα. Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε τις εξής πληροφορίες:

  • Όνομα/Επίθετο
  • Διεύθυνση κατοικίας
  • Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
  • Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Δήλωση μετακίνησης με SMS

Παρέχεται, τέλος, η δυνατότητα αποστολής δωρεάν μηνύματος SMS στον αριθμό 13033 απευθείας από το κινητό του κάθε πολίτη. Θα πρέπει να αποστέλλεται κάθε φορά που ο κάθε πολίτης βγαίνει από το σπίτι του. Σε μήνυμα πρέπει να δηλώνεται:

  • το ονοματεπώνυμο του
  • η Διεύθυνση κατοικίας του
  • ο λόγος που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι
Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
έντυπα, απαγόρευση κυκλοφορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK