ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 11
Βρείτε μας

«Μείνετε σπίτι, μείνετε ασφαλείς» αναφέρει, μεταξύ άλλων το μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που εστάλη ενημερώνοντας για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ από αύριο, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, μέχρι και τις 6 Απριλίου, ως μέτρο ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε πριν από λίγο ενημερωτικό μήνυμα στα κινητά των πολιτών.

Όπως αναφέρεται σε αυτό:

Το μήνυμα του 112 για την απαγόρευση κυκλοφορίας
© Φωτογραφία :
Το μήνυμα του 112 για την απαγόρευση κυκλοφορίας
COVID19: Από αύριο Δευτέρα στις 6:00πμ ισχύει αυστηρός περιορισμός κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο με άδεια για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών ή εργασία. «Μείνετε σπίτι, μείνετε ασφαλείς».

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μεταβαίνουν στον χώρο εργασίας τους, έχοντας φυσικά μαζί τους βεβαίωση από τον εργοδότη τους. Η βεβαίωση θα δίδεται μέσω του forma.gov.gr το οποίο θα λειτουργεί από απόψε, Κυριακή 22 Μαρτίου.

Όπως αναφέρθηκε στις σχετικές ενημερώσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη δήλωση μετακίνησης εργαζόμενου:

Η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας  του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.
Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, 112, απαγόρευση κυκλοφορίας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK