ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 31
Βρείτε μας

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει στην Ελλάδα από το πρωί στις 6:00 της Δευτέρας 23 Μάρτη μέχρι τις 6:00 της Δευτέρας 6 Απρίλη και η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται μόνο για συγκεκριμένους λόγους αλλιώς οι πολίτες κινδυνεύουν με τσουχτερό πρόστιμο και αυτόφωρο. Κατεβάστε εδώ τη Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών.

Ο κορονοϊός στην Ελλάδα
© Φωτογραφία : SOOC / Menelaos Myrillas
Από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Στο εξής, απαγορεύονται «οι άσκοπες μετακινήσεις», όπως τόνισαν οι αρμόδιοι υφυπουργοί, ενώ στους δρόμους θα μπορούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι που μετακινούνται από και προς τις εργασίες τους, αλλά και όσοι θα πηγαίνουν σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και άλλα.

Επιτρέπεται η:

  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο).

Βεβαίωση τύπου Β
© Φωτογραφία :
Βεβαίωση τύπου Β

Συγκεκριμένα, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα:

Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (DOCX)

Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
κορονοϊός, απαγόρευση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK