ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
0 20
Βρείτε μας

Τα σούπερ μάρκετ μπορεί να κλείσουν τις Κυριακές, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει να ακυρώσει το μέτρο που έλαβε λόγω κορονοϊού.

Η κυβέρνηση εξετάζει να ακυρώσει το μέτρο λόγω κορονοϊού με τα ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές και το διευρυμένο ωράριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σέβομαι απολύτως τον κόπο των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ. Δεν θέλω να ταλαιπωρώ τον κόσμο χωρίς λόγο», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι θα ανακοινωθούν νέοι κλάδοι επιχειρήσεων (ΚΑΔ) που θα λάβουν στήριξη από την κυβέρνηση.

«Θα ανακοινωθούν νέοι ΚΑΔ. Και τον Απρίλιο θα ανακοινωθούν. Θα μάθουμε, σήμερα στο Ecofin τα νέα εργαλεία που πιθανόν να έχουμε και τότε θα αποφασίσουμε», σημείωσε.

Μιλώντας για την κρίση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, υπογράμμισε τα εξής:

«Η κρίση αυτή δεν έχει τα χαρακτηριστικά αγώνα δρόμου 100 μέτρων, αλλά τα χαρακτηριστικά Μαραθωνίου. [...] Αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει σε μια εβδομάδα. Αν είμαστε τυχεροί θα τελειώσει αρχές Μαΐου. Άρα δεν μπορούμε να ξοδέψουμε τα αποθέματα του κράτους αμέσως γιατί στο τέλος δεν θα έχουμε δυνάμεις».

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα, δήλωσε ότι για τους συνεπείς πολίτες δεν αλλάζει κάτι.

«Και σούπερ μάρκετ θα πάμε και στο φαρμακείο θα πάμε», διαμήνυσε και εξήγησε ότι το μέτρο ελήφθη για εκείνους που δεν είχαν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Όλοι πρέπει να προσευχηθούμε να μην φθάσουμε στο σημείο που έφθασε η Ιταλία ή και η Ισπανία. Αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί. Εάν 10.000.000 Έλληνες πειθαρχήσουν και 10 δεν πειθαρχήσουν, θα κολλήσουν και τους άλλους», παρατήρησε.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
Tags:
Ελλάδα, κορονοϊός, Άδωνις Γεωργιάδης, Σούπερ μάρκετ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK